Finanţiştii se pregătesc de procese şi noi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi, angajaţii de la Direcţia Finanţelor Publice din Buzău se pregătesc să dea statul român în judecată pentru diminuarea salariilor cu 25 la sută.

„Încă nu am dat drumul la cerere, acum strângem toate documentele pentru a recupera în instanţă aceste drepturi salariale", a declarat Nicolae Adrian Radu, liderul Sindicatului Liber din Finanţele Publice din Buzău.

Totodată, finanţiştii au deschis un proces pe rolul instanţelor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acolo unde subiectul litigiului îl reprezintă neacordarea unor sporuri salariale.

"La CEDO avem deja un proces pentru neacordarea unor sporuri care erau prevazute de legea 188, cu sporurile prevezute de treapta de salarizare şi suplimentul acestei trepte. Deşi aceste sporuri n-au fost acordate niciodată, o parte din angajaţi au câştigat deja în instanţă aceste drepturi şi au intrat în posesia sumelor", a adăugat Adrian Radu.

Sindicaliştii din finanţe mai spun că nu exclud o nouă ieşire în stradă, similară protestelor din octombrie. „Biroul executiv al Federaţiei Naţionale din Finanţele publice a fost mandatat sa stabilească data exactă a protestelor.

În situaţia în care reprezentanţii noştrii nu se vor întelege cu ministerul până pe data de 14 decembrie, am putea să ieşim din nou în stradă" a mai spus Nicolae Adrian Radu.

La mijlocul lunii octombrie peste 550 de angajaţi de la Direcţia de Finanţe şi de la Trezoreria municipiului Buzău au închis birourile şi au ieşit în faţa clădirii, pentru a protesta faţă de de diminuarea drastică a salariilor.

Protestul finanţiştilor a generat pe lângă blocarea activităţilor economice din judeţ şi pagube de peste 4 milioane pe zi, bani care ar trebuit să vină din încasările impozitelor aferente lunii octombrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite