Finanţare belgiană, gură de oxigen pentru fundaţiile buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza unui acord de înfrăţire, vechi de 15 ani, Guvernul Flandrei Orientale, din Belgia, a împărţit zilele trecute peste 50.000 de euro mai multor instituţii şi fundaţii buzoiene, ca ajutor financiar.

Printre beneficiarii finanţării din Belgia se numără Fundaţia Crucea Alb-Galbenă, specializată pe îngrijirea bolnavilor la domiciliu, şi Fundaţia Sfântul Sava, care se ocupă printre altele cu îngrijirea bătrânilor şi a copiilor orfani. Aceasta din urmă a obţinut 4.000 de euro, pentru proiecte sociale.

"În acest an de criză, suma este binevenită. Poate pentru Guvernul Flandrei de Est este o sumă mică, însă pentru noi, cei de la fundatia Sfantul Sava, este foarte importantă”, a declarat preotul Mihail Milea, reprezentantul Fundaţiei Sfântul Sava.

Preotul Mihail Milea este unul dintre cei mai apreciaţi buzoieni. Are 53 de ani, este tatăl a cinci copii şi păstoreşte parohia Catedralei Sfântul Sava, din centrul oraşului. Este de 15 ani şi preşedintele fundaţiei cu acelaşi nume.

Fundaţia cu sediul în plin centrul oraşului are o şcoală de arte şi meserii, unde peste 50 de copii din familii sărace învaţă tâmplărie, pictură de icoane şi croitorie. Este autorizată de Ministerul Educaţiei, oferă diplome de atestare în meseriile predate şi nu percepe niciun fel de taxă, nici la admitere, nici la absolvire.

„Ideea de a înfiinţa această  şcoală mi-a venit din considerentul că aceşti copii defavorizaţi din punct de vedere social pot fi integraţi în societate doar prin carte şi muncă”, a spus preotul Milea, preşedintele fundaţiei Sfântul Sava.

Mihail Milea se împarte zilnic între seminarul teologic, unde este dascăl, şcoala de meserii, pe care o veghează cu atenţie şi căminul de bătrâni de la Câmpeni, finanţat de aceeaşi fundaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite