Festivalul de rock, cu trupe mici sau deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza banilor care loveşte administraţia publică locală pune în pericol festivalul de muzică rock, Top T, din Buzău. Fundaţia pentru Tineret, organizatorul festivalului, a rămas fără principala sursă de finanţare, Primăria, care anul acesta a redus bugetele pentru proiecte culturale.

Organizatorii festivalului buzoian de rock anunţă pe pagina de internet că „momentan, top t nu are finanţare pentru a se desfăşura în zilele propuse, 14 - 15 mai”.

Reprezentanţii Fundaţiei pentru Tineret spun că au nevoie de cel puţin 30.000 de lei pentru organizarea ediţiei din acest an, dar că în cont nu au nici măcar un sfert din această sumă. „De cinci ani primăria finanţa cu dedicaţie acest proiect însă anul acesta a fost altfel şi ne-a alocat o sumă mai mică, fără o destinaţie anume. Imediat ce ne-au fost viraţi, Fiscul a reţinut o mare parte din bani”, a declarat Corneliu Constantinescu, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret.

Organizatorii se încăpăţânează să menţină tradiţia celui mai vechi festival de rock din ţară. „Ne gândim să ţinem totuşi festivalul dar cu cheltuieli foarte mici, trupe aflate la început. Am fi vrut măcar două capete de afiş, pentru fiecare seară de festival. Este greu să aduci sponsori pe vremurile acestea. Numai sonorizarea costă 8.000 de lei. Noi o să mai avem nişte discuţii cu domnul primar şi poate obţinem fondurile necesare”, a spus Constantinescu.

Reprezentanţii primăriei spun că fundaţia mai are o şansă de a face rost de bani de la bugetul local. „Anunţul pentru noua licitaţie de proiecte culturale va fi la jumătatea lunii mai şi abia atunci s-ar putea înscrie din nou”, a declarat Florea Androne, consilier în cadrul Primăriei Buzău.

Festivalul Top T împlineşte anul acesta 27 de ani şi a mai avut întreruperi doar în 1990 şi 1991, tot din cauza lipsei fondurilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite