Festin culinar, premiat de ANTREC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie culinară
Expoziţie culinară

„Caruselul pastramelor”, „Găinuşa jucăuşă pe scândurică” sau „Hora fructelor” sunt câteva din preparatele culinare care au fost premiate aseară de către ANTREC Buzău.

Bucătarii pensiunilor buzoiene au scos din cămară toate aromele şi toate produsele pe care le-au preparat după reţete numai de ei ştiute şi care au făcut deliciul publicului. Pensiunea Casa cu Tei a primit premiul „Unium trium nationum” pentru că a reuşit să unească aromele Bărăganului cu cele ale Subcarpaţilor.

Premiul pentru redescoperirea aromelor din cămara bunicii a mers la pensiunea Tata Lice, iar trofeul pentru cel mai spectaculos preparat a fost dat pentru Caruselul Pastramelor pregătit de Casa Dragu. Găinuşa jucăuşă pe scândurică a fost apreciat drept cel mai inedit produs. Apreciată a fost şi Hora fructelor şi legumelor pregătită la Vintilă Vodă care a primit diplomă.

După ce mâncarea a fost binecuvântată de preotul din Sărata Monteoru, testul final pentru toate mâncărurile s-a dat în gura gurmanzilor prezenţi la sărbătoarea „Căsuţa cu pridvor”. După ce au gustat din aceste delicii, au hotărât ca toate cele 20 de pensiuni prezente să fie premiate. Tot aseară a fost lansat la Buzău şi un nou produs culinar, „Gurban”, o ciorbă cu carne de miel fiartă la ceaun.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite