Femeile fac legea la Primăria Robeasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâini de fier în mănuşi de catifea, primăriţa şi ajutoarele sale, viceprimăriţa şi secretara, au reuşite mari la activ şi vor acum să facă un stadion cu nocturnă.În comuna care arată înfloritor vor ajunge fonduri europene de 2,5 milioane de euro.

În localitatea buzoiană Robeasca, trei femei conduc cu mână fermă administraţia locală şi reuşesc să aducă bunăstarea în comună chiar şi pe timp de recesiune, când alţi primari caută soluţii să nu falimenteze şi chiar se gândesc să îşi dea demisia.

Domnica Vlad este primar, Mărioara Epuraş este viceprimar iar Liliana Gheorghe este secretar al Primăriei. În tot acest timp localitatea pare să fi înflorit, chiar dacă toată lumea se vaită din cauza crizei.

Au fost refăcute faţadele Primăriei, a şcolii şi a farmaciei iar curăţenia domneşte în comună. Toate astea au fost făcute din economii iar salariaţii primesc lefurile la timp.

"Este ştiut faptul că femeile ştiu să drămuiască mai bine banii. Banii sunt într-adevăr mai puţini dar ne descurcăm. Am reuşit să facem şi nişte lucrări după ce am făcut un studiu de piaţă şi am ales cea mai ieftină firmă. Am învăţat să facem economii, nu risipă pe aceste vremuri", ne-a declarat Domnica Vlad, primarul comunei Robeasca.

Stadion cu nocturnă în sat!

Faptul că cele trei femei ştiu exact ce au de făcut pentru binele comunităţii este demonstrat de ultima lor reuşită. Mai exact, comuna pe care o conduc este singura din judeţ care a primit finanţare europeană pentru dezvoltare rurală.

"Am făcut proiectul şi l-am depus. În total, 56 de primării au depus dosare, dar noi am fost singurii care am primit finanţare. În scurt timp urmează să primim 2,5 milioane de euro cu care vom face sistemul de canalizare, vom asfalta drumurile, vom reabilita căminul cultural, vom face o bază sportivă cu nocturnă şi vom pune bazele unui cămin pentru persoane cu nevoi speciale", ne-a mărturisit Domnica Vlad.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite