Fără bani pentru stoparea alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refacerea zonelor rurale afectate de alunecările de teren din ultima perioadă va întârzia, până când se vor găsi banii necesari. Potrivit prefectului Paul Beganu, guvernul a epuizat fondurile de rezervă bugetară iar acum trebuie solicitaţi bani dintr-o altă sursă, din fondurile de urgenţă.

Prefectul judeţului Buzău a precizat că schimbarea sursei impune însă şi refacerea procedurilor privind obţinerea banilor.

„Încerc să obţin sumele respective, este vorba cam de 420.000 de lei, pentru ceea ce s-a întâmplat în decembrie şi ianuarie la Mânzăleşti, Odăile şi Pardoşi. În primele două localităţi au fost alunecări pe drumurile comunale, iar la Pardoşi, un podeţ pe un drum comunal a fost avariat. Am înaintat proiectul de hotărâre de guvern dar va trebui să revenim cu documentaţia pentru că nu se poate da pe fondul de rezervă, ci pe cel de urgenţă", a declarat prefectul Paul Beganu, fără a specifica însă şi până când va întârzia obţinerea acestor fonduri.

În comuna Mânzăleşti, o viitură a rupt două drumuri comunale pe o lungime de câte doi kilometri, peste 700 de persoane din trei sate fiind afectate din cauza stării jalnice a căilor rutiere.

Alunecări de teren s-au făcut simţite şi în alte comune, cum este Scorţoasa. O gospodărie a fost afectată în satul Dâlma, falia ajungând foarte aproape de o casă. Surparea pământului a afectat şi un drum sătesc pe o distanţă de 30 de metri şi se apropie de drumul comunal, existând chiar riscul izolării a trei gospodării.

Şi în satul Lunca Frumoasă, din comuna Pârscov, o locuinţă a suferit avarii. Aici pericolul este amplificat şi de trepidaţiile produse de traficul auto pe DJ 203 L. O gospodărie a suferit mai multe fisuri atât în interior, cât şi în exterior şi are nevoie de reparaţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite