FOTOGALERIE Sute de profesori au protestat în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de profesori din Buzău, membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au participat în această dimineaţă la un miting de protest organizat în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

FOTOGALERIE AICI

Dascălii s-au adunat în curtea Inspectoratului în jurul orei 9.30 şi timp de două ore au manifestat zgomotos, cu fluiere şi portavoci, în speranţa că autorităţile se vor lăsa sensibilizate de revendicările ce ţin de salarizare.

Citeşte şi:

VIDEO Îmbrânceli între profesori şi jandarmi, la uşa Inspectoratului Şcolar

Acţiunea jandarmilor la Inspectoratul Şcolar a respectat legea

Acţiunile de astăzi vin după ce luni peste 1. 000 de profesori din învăţământul preuniversitar buzoian au ocupat pentru aproape două  ore platoul din centrul municipiului Buzău, nemulţumiţi că nu-şi primesc integral salariile.

Mitingul este cel de-al doilea din seria celor trei acţiuni de protest programate la Buzău în această săptămână. "Suntem forţaţi să ne continuăm protestele pentru că autorităţile ne ignoră. Sper să fim uniţi ca să ne putem continua acţiunile revendicative până când ne vom primi în integralitate salariile”, a declarat profesorul titular de gradul 1, Oana Dobre.

Liderii sindicali spun că deocamdată nu se poate vorbi despre detensionarea situaţiei din învăţământul buzoian şi renunţarea la proteste.
Nu cred că putem vorbi în acest moment de detensionarea acestei situaţii pentru că nu a luat nimeni în serios acest protest. După mitingul de mâine vom avea discuţii cu liderii de sindicat vis a vis de continuarea acţiunilor revendicative. Din ceea ce se vede şi din ceea ce simt cred că protestele vor continua”, a declarat Ion Dobre liderul SÎP Buzău.

Reamintim că patru profesori din Buzău şi-au anunţat deja intenţia de a recurge la forme radicale de protest .

Dascălii ameninţă că vor intra in greva foamei dacă până vineri acţiunile revendicative vor fi sortite eşecului: "Îşi bat joc de noi. Împreună cu câteva colege mă voi solidariza şi de vineri vom intra în greva foamei dacă nu se rezolvă nimic vis a vis de revendicările noastre. Nu există nicun fel de intenţie bună din partea autorităţilor în ceea ce ne priveşte pe noi dascălii. Sunt mulţi şi nu suntem proşti. Asta trebuie să înţeleagă guvernanţii odată pentru totdeauna. Învăţământul nu este numai o prioritate naţională, ci este crema societăţii româneşti", a declarat Cristian Roşu, unul dintre profesorii hotărâţi să intre în greva foamei.

Deşi liderii sindicali sunt la curent cu acţiunile extreme plănuite de cei patru profesori, ei spun că nu încurajează în niciun fel astfel de manifestări. "Noi nu susţinem o asemenea formă de protest care poate pune în pericol viaţa unor oameni. Dar se pare că oamenii au ajuns la limita disperării şi sunt dispuşi să apleze şi la aceste forme de protest", a mai adăugat Ion Dobre, liderul SÎP.

Mâine în jurul prânzului sute de sindicalişti se vor reuni din nou în Piaţa Dacia din centrul municipiului, pentru a pleca într-un marş de protest către Prefectură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite