FOTOGALERIE:Pietonii, pândiţi de un inamic venit din cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt sfătuiţi să ocolească zona periculoasă
Copiii sunt sfătuiţi să ocolească zona periculoasă

Sute de buzoieni care au tranzitat joi după amiază trotuarele din zona Unirii Nord au rămas îngroziţi în faţa zecilor de cărămizi care au căzut pe neaşteptate din faţada unui bloc de la etajul 6.

Fotogalerie aici

Din fericire proiectilele care ar fi putut cu uşurinţă să omoare un om matur au aterizat pe caldarâm într-un moment în care niciun pieton nu se afla în zona periculoasă.

La faţa locului au sosit de urgenţă două echipaje de la poliţie şi pompieri care au restricţionat traficul în faţa imobilului.

În scurt timp un alt echipaj din cadrul detaşamentului de pompieri din Buzau a intervenit cu o autospecială dotată cu scară mobilă pentru îndepartarea bucaţilor de tencuială. „Interventia a durat mai bine de trei sferturi de oră. S-a acţionat din interior pentru a curăţa toată tencuiala care era în pericol de prăbuşire pe trotuar” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, căpitanul Gabriela Boiangiu

Reprezentanţii primăriei spun că în astfel de cazuri este obligaţia proprietarilor să menţină imobilele în stare de folosinţă fără a periclita securitatea pietonilor. „În condiţiile în care doamne fereşte se întâmplă un accident care implică rănirea sau chiar decesul unei persoane răspunde asociaţia de propritari în frunte cu administratorul şi preşedintele acesteia ”, adeclarat Călin Iosif, consilier al primarului.

Alte două cazuri care au semănat panică

În urmă cu 7  ani, balconul unui bloc cu bulină situat chiar vis a vis de Primărie s-a prăbuşit direct pe trotuar  după ce bucăţi groase de moloz din marginea blocului s-au desprins din cauza fisurilor.

Deşi proprietarul a fost amendat cu 10 milioane de lei pentru starea precară a construcţiei, tot norocul a făcut ca nici atunci să nu fie rănit vreun buzoian.

A urmat apoi cazul din 2008 al magazinului Dacia, care tot sub acţiunea intemperiilor a dat semne de îmbătrânire.

Şi atunci o bucată de moloz mascată de undecor din tablă a semănat panică printre trecători după ce a căzut pe aleea din cea mai circulată zonă din Piaţa Dacia.

Soluţii care costă

Cu toate semnalele de alarmă de până acum, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii spun că toate soluţiile care pot îndepărta starea de permanent pericol din cauza prăbuşirii faţadelor de bloc ţin numai de bani. „Am făcut controale permanent am dat amenzi la asociatii dar degeaba. Şi asta pentru că asociaţiile de proprietari se confruntă cu lipsa fondurilor. Aceste cazuri nu au o rezolvare imediată tocmai din cauza lipsei banilor”, mărturiseţte Adrian Hernic şeful Inspectoratului în Construcţii din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite