Expoziţie în Parlament, organizată de o asociaţie buzoiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionica Tarău şi Ioan Botiş
Ionica Tarău şi Ioan Botiş

Peste 40 de copii cu handicap, din cinci judeţe, au expus ieri obiecte de artizanat confecţionate de ei, în holul Parlamentului României. Organizatorul acţiunii a fost Clubul ,,Educaţie  pentru Viaţă”, din cadrul Asociaţiei ,,1 Iunie 2001” din Buzău.

Au fost expuse felicitări cu tematica sărbătorilor de iarnă,  obiecte de artizanat făcute din sfoară împletită, medalioane din materiale reciclabile, desene în creion, obiecte reprezentând elemente naturale, făcute din hârtie prin tehnica origami şi alte materiale create cu foarte multă meticulozitate.

Cu ocazia expoziţiei, au venit la Parlamentul României şi autorii lucrărilor: un număr de 40 de elevi, însoţiţi de profesorii coordonatori, de la Grupul Şcolar Bivolărie din Suceava, Şcoala pentru Hipoacuzici Bucureşti, Şcoala Specială de Arte şi Meserii din Buzău, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Elena Doamna” Focşani şi Grupul Şcolar ,,Paul Popescu Neveanu” Galaţi.

De asemenea, la acţiune a participat şi un grup de copii de la Grădiniţa cu Program Normal din comuna Ţinteşti, judeţul Buzău. „Deşi timpul a fost scurt, gazdele s-au mobilizat repede, reuşind să acorde timp suficient pentru vizita somptuoasei clădiri şi să aranjeze materialele copiilor într-un timp record”, a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei 1 Iunie. 

Printre vizitatorii expoziţiei de la Palatul Parlamentului s-a aflat şi ministrul muncii, Ioan Botiş, acesta asigurând asociaţia buzoiană că îi va sprijini viitoarele proiecte. "M-au impresionat lucrurile acestor copii. Sunt foarte interesante. Doamna Tarău face o muncă extrem de utilă, atât pentru copii, cât şi pentru societate. Pentru proiectele asociaţiei, uşa mea va fi mereu deschisă", a declarat Ioan Botiş, ministrul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite