Expoziţie de anvergură Valeriu Şuşnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din data de 4 martie, până pe 7 aprilie, buzoienii, iubitori ai artei, au ocazia să admire lucrările cunoscutului artist Valeriu Şuşnea la expoziţia care este amenajată în cele două săli ale galeriei Ion Andreescu. Este vorba despre o expoziţie de anvergură în care vor fi expuse aproape 90 dintre lucrările artistului executate în diverse etape ale creaţiei.

În expoziţia personală a lui Valeriu Şuşnea, "Anotimpurile culorii", sunt expuse tablouri realizate în diverse tehnici: ulei pe pânză, grafică în tehnici mixte, desene şi pictură pe sticlă.

Pentru prima dată vor fi expuse trei fotografii document din 1984, anul în care artistul a executat lucrarea de licenţă în domeniul restaurării picturilor murale. Este vorba despre peretele de vest al Mănăstirii Voroneţ, unde este prezentată scena Judecăţii de Apoi.

În cadrul expoziţiei se regăsesc lucrări făcute de artist între anii 1984-2010, ultima parte a creaţiei fiind axată pe semne şi simboluri vizuale, cum ar fi inima, crucea, bufniţa şi vulturul.

Valeriu Şuşnea a ţinut să organizeze expoziţia în această perioadă pentru că pe 6 martie îşi sărbătoreşte ziua de naştere dar şi pentru că sunt zilele mărţişorului iar un tablou este oricând un dar de suflet.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite