Exemplu de ambiţie! Fără braţe dar pe skateboard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care tasteasă la calculator cu gura a învăţat acum să se deplaseze cu „placa”. Buzoianul Paul Danciu are ambele braţele amputate şi, pentru a putea face cumpărături singur, s-a ambiţionat să înveţe să meargă cu placa de skateboard, alternativa sa la bicicletă.

Viaţa tânărului de 27 de ani din Mărăcineni este marcată de urmările unui teribil accident petrecut în anul 1995. „Eram cu vitele pe izlaz şi am observat că îmi lipsesc câteva. Pentru că mi-era frică de cearta părinţilor, m-am urcat pe un stâlp ca să găsesc animalele lipsă. M-am atins de fire şi m-am curentat. Mâinile mi-au fost carbonizate şi medicii au trebuit să mi le amputeze din umeri ca să-mi salveze viaţa”, povesteşte  Paul Danciu.

Soarta a continuat să fie crudă cu el, iar în urmă cu doi ani şi-a pierdut şi cel mai important ajutor, ambii părinţi murind călcaţi de tren. Acum este singur în gospodărie, îngrijit de fratele şi cumnata sa, dar s-a ambiţionat să nu le fie o povară şi să devină util în gospodărie.

A învăţat să se descurce cu picioarele şi aşa a început să aibă grijă de animale, cârând mâncare şi apă cu găleata pe care o ţine cu dinţii.

A vrut apoi să poată să-şi facă singur cumpărăturile de la magazinul din comună şi, pentru că nu poate ţine sacoşa cu dinţii prea mult timp, a căutat o soluţie de a scurta durata drumului. Cum nu poate folosi o bicicletă, Paul Danciu şi-a făcut rost de o placă de skateboard şi nu s-a lăsat până nu învăţat să o folosească.

Toată povestea o găsiţi în paginile săptămânalului ADS Buzău, pus în vânzare la toate chioşcurile de presă din oraş. Are 24 de pagini full-color şi conţine anchete, reportaje şi poveşti de viaţă în exclusivitate. Include programul TV pentru o săptămână şi mai multe articole despre amenajarea locuinţei, sănătate, auto şi vacanţe. Costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite