Exclusiv: Aproape orb în acte, vitezoman pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian care oficial avea handicap de vedere, a rămas fără permisul auto după ce a făcut o depăşire neregulamentară. Bărbatul, de 48 de ani, este din Verneşti şi de mai bine de un an încasează lunar indemnizaţie de handicap, în timp ce îşi conduce deopotrivă maşinile şi afacerea. 

În urmă cu două săptămâni, o comisie a Ministerului Muncii a demarat o amplă acţiune care are ca obiectiv verificarea modului în care unele persoane au fost încadrate în categoria celor cu handicap.

În urma controlului, a  fost descoperit un bărbat, Marcel Rică Jipa, de 48 de ani, din comuna Verneşti, căruia i se eliberase de către Comisia de Evaluare Complexă a Adultului, în anul 2009, un certificat de handicap accentuat pe motiv ca ar avea  grave probleme vizuale.

Conduce de 20 de ani

În acelaşi timp, reprezentanţii comisiei au aflat că bărbatul are permis de conducere. “În urma controalelor am găsit o persoană cu certificat de handicap despre care cunoscuţii spun că ar conduce. Am propus revizuirea dosarului şi urmează să stabilim dacă se adeveresc aceste lucruri”, ne-a declarat Carmen Nuţulescu, preşedintele comisiei de control.

Faptul că bărbatul şofa fără probleme a fost demonstrat în data de 29 iunie, când bărbatul a fost prins de poliţişti depăşind pe o trecere de pietoni.
“Un bărbat de 48 de ani din Verneşti a fost sancţionat cu reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile după ce a executat manevra de depăşire prin loc nepermis, şi anume pe o trecere de pietoni de pe Aleea Sporturilor”, ne-a declarat agent Amalia Vlădescu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Bărbatul are permis de conducere de 20 de ani iar în anul 2009 a fost încadrat în gradul de handicap după ce medicii şi comisia de evaluare au constatat că suferă de glaucom.

Potrivit specialiştilor, glaucomul este o boală ce produce atrofierea nervului optic şi îngustarea câmpului vizual. Această afecţiune se caracterizează prin scăderea acuităţii vizuale, iar conducerea autovehiculelor este interzisă.

Nu de aceeaşi părere este însă şi Marcel Jipa. “Eu văd perfect, dar simt din când în când că am nisip în ochi. Medicii aşa au stabilit şi mi-au dat grad de handicap şi pensie”, susţine bărbatul.

Un vinovat în această poveste este greu de găsit atâta vreme cât bărbatul nu a declarat comisiei că are permis de conducere iar vizita medicală nu a mai facut-o de când a luat permisul. În baza certificatului de handicap, bărbatul a beneficiat de mai multe facilităţi printre care pensia lunară, scutirea de taxe şi impozite, şi altele.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite