Escrocul care s-a „ascuns” de poliţie în faţa camerelor TV a fost prins la Buzău. L-a înregistrat radarul conducând cu viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Andrei, pe numele lui real Viorel Pleşcan, condamnat la opt ani închisoare în 2001, dar care se sustrăgea executării pedepsei „ascunzându-se" pe ecranul TV, a ajuns în arest abia după ce a fost oprit de poliţiştii buzoieni pentru exces de viteză. Acesta conducea o limuzină Mercedes cu 155 km/h, în afara localităţii Racoviţeni.

Escrocul a fost prins săptămâna trecută de un echipaj din cadrul Serviciului Rutier al poliţiei buzoiene care acţiona pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni.

„În momentul în care i-au fost cerute pentru control documentele personale şi actele maşinii, conducătorul auto a prezentat un permis cu privire la care s-a stabilit că era anulat şi că nu îi aparţinea. Ulterior a prezentat un alt document care s-a dovedit a fi fals. Conducătorul auto a fost condus la sediul poliţiei municipiului Râmnicu Sărat iar în urma investigaţiilor efectuate i s-a stabilit adevărata identitate şi că era urmărit la nivel internaţional din 2001", a declarat comisarul Florina Crucianu, de la IPJ Buzău.

Limuzina Mercedes a lui Pleşcan, surprinsă de radarul din Buzău

image

Urmăritul se numeşte Viorel Pleşcan şi de doi ani lucra ca redactor şef la 1 TV Neamţ, sub o altă identitate, Viorel Andrei. A avut numeroase apariţii pe micul ecran şi, culmea, nimeni nu l-a recunoscut, deşi era dat în urmărire!

Cum s-a ajuns la identificarea sa?

Realizatorul Tv din Neamț i-a prezentat agentului de la poliția rutieră Buzău, care l-a tras pe dreapta pentru verificări, un permis de conducere al unei alte persoane. Poițistul a văzut că cel din poză este altă persoană decât cea de la volan şi a cerut explicații. Șoferul i-a spus că este al unui prieten care și l-a uitat la el acasă. Acesta a verificat prin stație datele despre permisul prezentat și a aflat imediat că e un permis anulat. Între timp, posesorul de drept văzând că nu-si găseste permisul l-a declarat pierdut, actul fiind anulat. Polițistul i-a solicitat șoferului alte documente de identitate. I-a fost prezentată o copie după o carte de identitate, o hârtie făcută pe calculator de către urmarit, pe numele nou: Viorel Andrei.

Viorel Pleşcan s-a născut la Galaţi, în 1975 şi a cochetat cu presa şi în oraşul de la Dunăre, fiind o scurtă perioadă reporter de radio. La 23 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru infracţiuni economice de înşelăciune cu file CEC, însă pedeapsa i-a fost redusă la opt ani. În 2001, a fost dat în urmărire internaţională, însă el deja dispăruse din oraş. Se mutase la Piatra Neamţ, unde s-a căsătorit, preluând numele de familie al soţiei sale.

Poliţiştii nu l-au recunoscut niciodată, spun jurnaliştii nemţeni, deoarece în baza de date avea o poză de buletin, de la 14 ani, în care apărea un copil slăbuţ, cu părul mare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite