Escrocherii/ Jocurile piramidale s-au mutat pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isteria jocurilor piramidale n-a murit încă, deşi în ultimii 20 de ani zeci de mii de oameni au fost ţepuiţi. Acum, tâlharii cu gulere albe acţionează pe internet. În spatele anunţurilor care promit câştiguri lunare de sute de euro în schimbul unui program de muncă zilnic de maxim trei ore se ascund, deseori, sisteme piramidale de tipul „Caritas" şi „Delphin".

Astfel de oferte au invadat internetul: „Tot ce trebuie să faci este să trimiţi mail-uri petrecându-ţi două-trei ore pe zi în faţa calculatorului şi poţi câştiga 100-300$/ săptămână".

Ca să poţi să speri la câştigurile promise eşti nevoit fie să plăteşti un domeniu web, un abonament, sau sa upgradezi un cont de pe anumite site-uri. Aceste „taxe" lunare sunt între 40 şi 300 de lei.

„Eu am făcut parte câteva luni dintr-un astfel sistem. Nu ai de câştigat decât dacă atragi la rândul tău persoane care să se înscrie în sistem. Altfel rişti să plăteşti fără rost un abonament lunar de câteva zeci de lei", ne-a declarat Sorin Lazăr, unul dintre participanţii la sistem.

Vezi aici ce zic comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite