Escroc urmărit naţional, arestat de polițiștii buzoieni în timp ce încerca să păcălească un bătrân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un brăilean, urmărit la nivel național, a încercat să înșele un bătrân de 88 de ani, din Săgeata, păcălindu-l că îi face rost de lemne. I-a cerut 200 de lei pentru transportul lemnelor, moment în care a intrat în gura unei vecine a bătrânului, care a asistat la discuția dintre cei doi, femeia intuind că bărbatul este de fapt un escroc.

Imediat după ce și-a dat seama că nu îl poate păcăli pe bătrân, bărbatul s-a făcut nevăzut. Bătrânul a sunat la Poliție pentru a sesiza că prin zonă umblă un individ care încearcă să păcălească lumea. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, suspectul – un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Dudeşti, judeţul Brăila – a fost găsit pe raza satului Moşeşti, comuna Robeasca.

În timpul efectuării investigaţiilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 82 de ani din satul Baniţa a fost înşelat cu 260 de lei tot de un necunoscut, care i-ar fi promis că îi va face rost de lemne.

Poliţiştii au stabilit că era dat în urmărire la nivel naţional, întrucât se sustrăgea executării a două pedepse de 3, respectiv 4 ani închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, în baza mandatelor emise de Judecătoriile Însurăţei şi Pogoanele. Brăileanul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Buzău.

Pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal pentru tentativă la înşelăciune şi înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Săgeata.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite