Buzău: O mare de oameni la sfinţirea Catedralei Episcopale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: O mare de oameni la sfinţirea Catedralei Episcopale
Buzău: O mare de oameni la sfinţirea Catedralei Episcopale

Credincioşi din mai multe colţuri ale ţării şi înalte feţe bisericeşti au participat la cel mai important eveniment religios al anului



Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat în acestă dimineaţă în jurul orei 9.00, slujba  de de Sfinţire a altarului noii Catedrale Episcopale cu hramul „Înălţarea Domnului“,iar la orele prânzului Episcopia Buzăului şi Vrancei a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopie.

Mii de credincioşi din judeţ şi din ţară, dar şi sute de preoţi au fost prezenţi în zona Episcopiei cu mai bine de o oră înainte de începerea evenimentului. Alţii însă au sosit încă de ieri seară şi au luat parte la slujbă. Circulaţia a fost blocată, iar jandarmii au format cordoane pentru ca lumea să nu se calce în picioare. În apropierea Catedralei, Crucea Roşie a instalat un cort de prim ajutor care imediat şi-a dovedit utilitatea.

Ridicare în rang aprobată în vară

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a aprobat în luna iunie ridicarea mai multor episcopii la rangul de arhiepiscopii, implicit acordarea titulaturii de arhiepiscop, episcopilor ce se află în fruntea lor. Printre acestea s-a numărat şi Episcopia Buzăului şi Vrancei condusă de Presfinţitul Părinte Epifanie care a fost înălţată astăzi la rangul de arhiepiscopie. 

Pregătiri minuţioase

Evenimentul a fost pregătit cu minuţiozitate pentru ca totul să fie perfect din punct de vedere organizatoric. Accesul în zonă s-a făcut sub stricta supraveghere a jandarmilor, iar Poliţia Rutieră a deviat traficul auto pe durata slujbei.  Mulţimea a avut posibilitatea să urmărească întregul ceremonial pe un ecran de dimensiuni mari amplasat în faţa Catedralei. Pe de altă parte pregătirile au intrat în linie dreaptă încă de acum câteva săptămâni. O adevărată armată de oameni a lucrat zi lumină la ultimele detalii leagte de amenajarea Catedralei. A fost pavată curtea, au fost încheiate lucrările la gardul Episcopiei, în timp ce şi în interior se lucra de zor.

Fără probleme deosebite

Deşi a fost aglomeraţie mare dimineaţă, forţele de ordine nu au avut probleme deosebite. Au fost însă şi persoane cărora li s-a făcu rău din cauza înghesuielii. Medicul voluntar de la Crucea Roşie a acordat asistenţă medicală unei femei căreia i s-a făcut rău puţin după ora 9.00. pe la cortul de prim ajutor au trecut şi alţi enoriaşi care s-au încălzit cu câte un pahar cu ceai fierbinte pentru că la primele ore ale dimineţii vremea era destul de rece. Autocare cu credincioşi din judeţele învecinate au contrinuat să sosească şi după ora 11.00. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite