Emil Moise cere scoaterea icoanelor din şcoli la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Moise este buzoianul care se războieşte de cinci ani cu biserica ortodoxă română pentru reglementarea educaţiei religioase. Cel care a declanşat în nume propriu acţiunea de scoatere a icoanelor din şcoli a susţinut până de curând că este un ortodox practicant, dar acum spune că s-a lepădat de creştinism.

Profesorul de filozofie de la Liceul Agricol din Buzău, Emil Moise, cel care în urmă cu cinci ani a devenit celebru în mass-media naţionale, după ce a scandalizat toţi credincioşii din România în urma cererii de interzicere a icoanelor în şcoli, şochează din nou feţele bisericeşti.

O revelaţie avută în urma lecturării a mai multe tratate ştiinţifice, dar şi ameninţările repetate care au venit din partea unor necunoscuţi, sunt doar două dintre motivele care l-au făcut pe Moise să întoarcă definitiv spatele religiei.

Hotărât să nu mai creadă

„Reacţia creştinilor ortodocşi în momentul în care am cerut să eliminăm icoanele din şcoli a fost ciudată. Unii m-au ameniţat cu moartea iar alţii doar cu bătaia deşi eu ceream ceva creştineasc, să-i respectam pe ceilalţi care n-au orientări religioase şi să ne iubim aproapele. În urma lecturilor în zona ştiinţifică dar şi a comportamentului celor care afirmă că sunt credincioşi creştini, m-am hotărât să nu mai cred in Dumnezeu", afirmă Emil Moise.

Procesul icoanelor se judecă acum pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului după ce Curtea de Casaţie şi Justiţie a decis încă din anul 2008 rămânerea icoanelor în şcoli.

Emil Moise spune că este şi mai hotărât să elimine simbolurile creştine din toate instituţiile publice mai ales că acum a devenit ateu.

Mai multe detalii găsiţi în Săptămânalul ADS, disponibil la toate chişcurile de ziare din oraş la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite