Elevii buzoieni trimit rechizite şcolare sinistraţilor din Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii au pregătit pachetele cu rechizite
Voluntarii au pregătit pachetele cu rechizite

O sută de elevi din localitatea botoşăneană Dorohoi, ale căror familii au rămas pe drumuri după inundaţiile din vară, vor primi săptămâna viitoare rechizite şcolare donate de buzoieni, în cadrul unei campanii umanitare a Crucii Roşii. Acţiunea a fost sprijinită de elevii din trei licee ale municipiului Buzău: Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Colegiul "B.P. Hasdeu" şi Liceul "Al. Marghiloman".

Elevii de aici au donat ghiozdane, caiete, pixuri, stilouri, rigle, radiere şi multe alte rechizite şcolare.
Pentru a completa cele 100 de pachete cu tot ceea ce este necesar pentru şcoală, voluntarii de cruce roşie au mai cumpărat rechizite şcolare dintr-un fond special.


De asemenea, un sprijin financiar important a venit din partea comunităţii românilor din oraşul canadian Hamilton, care au organizat un picnic cu taxă de intrare. Românii din Canada au strâns 2.100 lei, bani pe care Crucea Roşie Buzău i-a folosit la cumpărarea de rechizite.


"Au mai fost donaţii în bani de la angajaţii CFR, circa 700 de lei, aşa că în total s-a strâns suma de 3.000 lei. Pe lângă rechizite, vom mai oferi şi mobilă completă pentru două locuinţe, plus alte câteva piese pentru o a treia casă, materialele donate în această vară de către buzoieni"
, a declarat Floarea Bârzu, preşedintele Filialei de Cruce Roşie Buzău.


Pachetele cu rechizite şcolare au fost strânse aseară într-un spaţiu oferit de I.P.J. Buzău, la Clubul Poliţiştilor. Au mai contribuit la organizarea acţiunii umanitare librăria Dany Cris, care a efectuat o reducere de preţ la materialele achiziţionate, dar şi societatea Hoeganaes Corporation Europe, care a pus la dispoziţie o autoutilitară pentru transportul ajutoarelor în localitatea sinistrată.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite