Elevii buzoieni, tot mai obezi din cauza fast-food-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti se confruntă cu din ce în ce mai multe cazuri de obezitate în rândul adolescenţilor. Consumul de produse tip fast - food şi lipsa activităţilor sportive creşte numărul tinerilor obezi. Specialiştii recomandă o alimentaţie echilibrată.

Chiar dacă a fost interzisă amplasarea fast-food-urilor în incinta şcolilor, unii comercianţi ignoră legea şi oferă elevilor o varietate de produse nesănătoase, bogate în glucide şi lipide, foarte aproape de instituţiile de învăţământ. Nici pastele făinoase şi sucurile carbogazoase nu lipsesc din meniul zilnic al tinerilor. Chiar dacă recunosc faptul că sunt „otravă" curată, continuă să le consume deoarece sunt gustoase.


„Am auzit că produsele fast - food nu sunt tocmai sănătoase, dar mie îmi plac foarte mult şi în plus îmi ţin de foame. Decât să mănânc un măr şi o banană, mai bine îmi iau un un hamburger şi o sticlă de suc", spune Viorel Bran. Pe lângă alimentaţia dezechilibrată, sedentarismul este o altă cauză care duce la apariţia obezităţii.


„Copiii care consumă mâncare nesănătoasă şi nu fac sport cresc foarte repede în greutate. Dacă în şcoli s-ar pune un accent mai mare pe activitatea fizică, poate alta ar fi situaţia", declară Diana Popa, medic nutriţionist.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite