Elev unicat: a făcut istorie pentru Colegiul Hasdeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia- Andrei Gheorghe alături de directorul Colegiului Hasdeu
Horia- Andrei Gheorghe alături de directorul Colegiului Hasdeu

Horia- Andrei Gheorghe a absolvit cu media 10 pe linie, performanţă fără precedent la "Hasdeu". În cei patru ani de studiu, şeful promoţiei 2011 a avut doar 21 de note 9. Nicun alt elev din istoria acestei şcoli de prestigiu nu a mai reuşit o astfel de performanţă.

Într-un moment marcat de bilanţul general dezastruos de la bacalaureat şi care demonstrează că în învăţământul românesc nu se mai face carte cu adevărat, Horia-Andrei Gheorghe reprezintă excepţia care mai ţine în viaţă speranţa dascălilor dedicaţi catedrei.

A reuşit ceea ce niciun alt elev, din cele 143 de generaţii anterioare ale Colegiului B.P Hasdeu, nu a izbutit până acum: să termine cei patru ani de studiu cu media 10 pe linie. Şi pentru a avea o imagine la adevărata dimensiune a acestei performanţe, trebuie amintit că la "Hasdeu" sunt elevi pe sprânceană, mari valori, astfel că Horia a avut o concurenţă fabuloasă.

Colegiul B. P. Hasdeu face parte din elita învăţământului românesc, fiind plasat pe locul 4 în ţară într-un clasament întocmit după cea mai mică medie cu care un elev a prins loc aici la admiterea de anul trecut: 9,82.

Elevul de la XII C - profilul bilingv matematică-informatică, cea mai bună clasă din Hasdeu, a fost desemnat, firesc, şef de promoţie.

„Horia-Andrei Gheorghe a fost cel mai bun elev al nostru. Deosebit de muncitor şi serios, a avut media zece pe linie. Am avut curiozitatea să îi număr notele de 9. În cei patru ani a avut doar 21 de note de 9", spune profesorul Ionel Banu despre şeful de promoţie.

Asemenea rezultate obţinute de un elev de la Hasdeu sunt performanţe parcă ireale, având în vedere exigenţa profesorilor. Cu toate acestea, şeful de promoţie se descrie ca fiind un adolescent normal.

"Dacă în prima săptămână la Hasdeu aveam impresia că nu am ce să caut acolo, pentru că toţi colegii mei mi se păreau foarte buni, în timp m-am integrat şi am început să învăţ din ce în ce mai mult. Este foarte adevărat că m-au ajutat mult şi profesorii, doamna dirigintă, dar şi faptul că eram o clasă competitivă, am avut colegi foarte buni. Nu mi-am făcut un ţel din a avea zece pe linie, eu nu am vrut decât să fac totul cât mai bine", a spus Horia-Andrei Gheorghe, care a luat examenul de bacalaureat cu 9,90.

"Profesorii ne-au fost prieteni"

"La noi la şcoală mi-a plăcut foarte mult faptul că profesorii chiar ajung să îţi fie prieteni. Sunt foarte exigenţi dar vorbesc foarte deschis, să-şi apropie elevii. Nu trebuie să uităm că ei au meritul de a ne ajuta să ne descoperim pasiunile, iar noi, elevii, trebuie să ni le dezvoltăm prin muncă. Eu am reuşit să mă ocup de şcoală fără să sacrifice nimic. Am avut întotdeauna timp şi pentru lecţii dar şi pentru ieşirile cu prietenii şi diferite distracţii", a mai mărturisit Horia-Andrei Gheorghe.

Pleacă cu bursă în SUA

Horia a fost admis cu burse la trei instituţii de învăţământ superior din străinătate, Cornell University, Colgate University şi Amherst College şi este pe lista de aşteptare la încă două. A hotărit deja că va studia la Amherst College din Massachusetts, pentru că aici va primi o bursă mai bună. Promite că după absolvire se va întoarce cel puţin în Europa, dacă nu chiar în România.

"Aş vrea şi chiar le-am promis părinţilor că voi reveni, măcar în Europa. Dacă voi simţi că merită, cu siguranţă mă voi întoarce în România. Nu ştiu cum mă voi adapta în America şi ce oportunităţi mi se vor ivi. Am timp destul să decid", şi-a expus o mică parte din planurile de viitor Horia-Andrei Gheorghe.

Elita de la "Hasdeu" pleacă la cele mai renumite universităţi din lume

19 dintre colegii de promoţie ai lui Horia-Andrei Gheorghe au fost admişi la universităţi de prestigiu din lume. Unii dintre ei au chiar posibilitatea să aleagă, având în vedere faprul că au fost acceptaţi la mai multe instituţii şcolare străine, unele dintre ele oferind burse complete.

"Buzăul va fi reprezentat la universităţile din lume de 19 elevi de la Colegiul Hasdeu. Printre ei se numără Ion Ambrinoc, care a fost acceptat la Oxford Ana-Maria Creţu, acceptată la Ecole Superiore din Franţa, Tudor Marin va merge în America, statul Orlando, unde va urma Studii Economice, Antonia Nae merge în Anglia, iar Laura Nicoară a fost chemată la o universitate din Scoţia pentru a studia Limbile Clasice", a declarat directorul Colegiului „B. P. Hasdeu", Ionel Banu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite