Elena Micu, campioană la dans sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurează pentru clubul buzoian Allegreto şi împreună cu partenerul său şi-a trecut în palmares titlul naţional şi câteva medalii la concursuri internaţionale.

Elena a început la vârsta de patru ani să practice baletul, iar un an mai târziu s-a înscris la cursuri de dans sportiv îndrumată de mama sa, care a fost dansatoare pe muzică populară.

Încă de la primul antrenament i-a plăcut mişcarea pe ritmuri muzicale, chiar dacă la cinci ani nu se gândea la performanţă. „Baletul a fost mai mult un dans modern, nu un balet propriu zis. De când eram mică mi-a plăcut să dansez şi chiar asta mi-am dorit să fac. Iniţial am început cu dansuri precum răţuşca sau polka, pentru mine erau distractive. Apoi mi-am dat seama că dansul se împarte în standard, latino şi în toate celelalte dansuri şi apoi m-am gândit că pot ajunge la performanţă", îşi aminteşte Elena Micu.

În căutarea unui partener

Iniţial a început să practice dansul la Casa Armatei din Ploieşti, unde s-a antrenat săptămânal, timp de aproape patru ani. Apoi s-a îndreptat către Bucureşti datorită partenerului său, care activa la un club de dans sportiv din Capitală.

„Erau obositoare naveta şi orele, pentru că erau seara şi se terminau târziu. După ceva timp am rămas fără partener şi am dat un anunţ pe internet. Actualul antrenor l-a văzut şi mi-a căutat un băiat cu care să dansez", ne-a spus Elena.

Campioană naţională

Aşa a ajuns la clubul de dans sportiv Alegretto din Buzău unde a început să danseze cu campionul naţional Alin Ion. Până acum a avut ocazia să participe la numeroase competiţii. În 2007 a mers la un concurs internaţional în Bulgaria unde a obţinut locul şase.

Anul trecut a mers şi la Maribor, Slovenia unde a reuşit să urce pe podium, cucerind de două ori argintul, de trei ori bronzul, plus câte o clasare pe locul patru, respectiv locul cinci. Cel mai important premiu obţinut de Elena este locul întâi la Campionatul Naţional de Dans Sportiv din 2009, desfăşurat la Cluj.

„Am avut mari emoţii atunci. Eu tot aşteptam să mă strige şi nu îmi auzeam numele, am fost ultima chemată să urce pe scenă şi de emoţii nici nu mi-am dat seama iniţial că luasem primul loc", ne-a mărturisit Elna Micu.

Ţinute deosebite

Foarte importantă pentru Elena este şi ţinuta pe care o poartă la fiecare competiţie. „Numai o rochie costă câteva sute de euro şi pantofii se ridică la câteva zeci de euro, deci nu sunt chiar atât de ieftine. Acum am o rochie preferată pentru dansurile standard, este deosebită pentru mine, adusă din Ungaria, are si cristale Swarovski. Este foarte importantă ţinuta atunci când merg la competiţii, cred că te poate pune în valoare", spune Elena Micu.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai vrea să faci în viitor?
Cel mai mult mi-ar plăcea să antrenez, în primul rând pentru că iubesc dansul şi în al doilea rând pentru că îmi plac şi copiii. Chiar am de gând să urmez cursurile şi apoi să dobândesc diplomă de instructor de dans.

Ce stiluri de dans îţi plac cel mai mult?
Îmi plac samba, rumba şi tango şi îmi place să repet paşii de la antrenament şi prin casă, pentru că vreau să fie un dans perfect. În fiecare săptămână mă antrenez, avem şi cantonamente, dar cel mai mult mă antrenz în weekenduri, câteva ore bune.

Ce îi place
Îmi place în primul rând să fac mişcare, mai ales să dansez şi să înot. Îmi plac vacanţele pentru că atunci am timp mai mult pentru mine şi totodată pentru antrenamente. Îmi place să mă mai plimb, să mă uit la televizor şi îmi place şi când ninge.

Ce nu îi place
Nu îmi plac oamenii care mint şi chiar nu vreau să am astfel de oameni prin preajmă. Nu îmi plac nici persoanele prefăcute, care se dau altcineva pentru a obţine anumite foloase. Nu îmi plac pisicile.

Profil
Născută: 25 octombrie 1996, Braşov
Ocupaţie: elevă la Liceul teoretic „Brâncoveanu Vodă" Urlaţi
Familie: singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite