Electrocasnicele “comuniste” au încă succes la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul păstrează aspectul de odinioară
Magazinul păstrează aspectul de odinioară

Multe produse româneşti se încăpăţânează să reziste şi acum timpului ba, mai mult, au ajuns chiar să aibă mare căutare. În zona centrală a municipiului Buzău, pe strada Cuza Vodă, se află un magazin rămas parcă încremenit în timp.

Au trecut două decenii de când România a fost invadată de produse mult mai sofisticate cu nume de firmă venite cu de pe pieţele din vest. Cu toate acestea, la Buzău mai există un magazin de electrocasnice unde produsele româneşti care se vindeau bine înainte de 1989 se vând foarte bine și acum.
Clienţii sunt interesaţi de fierul de călcat greu, râşniţa de cafea clasică, uscătorul de păr Diana, aspiratoarele de Argeş, caloriferul cu ulei sau mixerul de bucătărie produs la noi încă din anii ‘80. ”Oamenii s-au obişnuit cu fiabilitatea lor foarte bună şi de aceea se vând foarte bine, chiar dacă sunt puţin mai scumpe”, spune Aurel Negoiţă, patronul magazinului Sunet și Lumini..

Mărcile ”comuniste” de electronice și electrocasnice sunt în continuare foarte căutate mai ales de persoanele în vârstă.

Tehnologia de ultimă generaţie care a invadat rafturile supermarketurilor nu a reuşit să schimbe în totalitate preferinţele buzoienilor. De exemplu, vechea mașină de spălat Albalux este încă în preferințele multăr gospodine de la țară, care se adaptează mai greu la ce e nou. ”Femeilor de la țară care -au obișnuit cu această mașină de spălat s-au obișnuit pun apă în ele, dau drumul, și gata. Nu este complicat. Și mai este un avantaj: nu s-au întors niciodată cu ele stricate”, spune Georgeta Bălan, vânzătoare.

Pentru aceste produse care se vând foarte bine şi pe timp de criză, patronul se gândeste serios să deschidă astfel de magazine şi in mediul rural.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite