Buzău: Eforturi disperate pentru salvarea unei gravide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 24 de ore a durat efortul autorităților de a prelua dintr-un sat izolat de nămeți o gravidă intrată în travaliu. În drum spre ea s-au împotmolit în nămeți un convoi de jeepuri din Sibiu, apoi o ambulanță însoțită de două buldoexcavatoare. În final, tânăra a fost salvată la orele prânzului de un elicopter al Ministerului de Interne.

Tânăra de 22 de ani, din satul Smârdan, trebuia să nască încă de luni, dar ambulanţele nu au putut ajunge la ea. A fost îndrumată către localitatea aflată la 30 de kilometri de Buzău chiar și o coloană de mașini de la un club de off-road din Sibiu.

Luni seară, primăria comunei vecine, Smeeni, a mobilizat două buldoexcavatoare să facă loc ambulanței prin troiene înalte de peste patru metri. Utilajele au muncit în zadar toată noaptea, la ora 7 dimineața acestea cedând în lupta cu zidul de omăt.

Aceasta a fost preluată de elicopter de pe stadionul din localitatea Smârdan, unde sătenii au dat foc unor cauciucuri pentru a marca locul aterizării. Până la elicopter, femeia a fost adusă de acasă cu o sanie, pe o distanță de un kilometru. Elicopterul a aterizat la Buzău, iar gravida a fost dusă la Maternitatea din localitate.

La 30 de ore după ce a intrat în travaliu, tânăra din Smârdan a  născut un băiețel perfect sănătos. Tot astăzi, elicopterul Ministerului de Interne a mai adus la spital alți cinci bolnavi, din localtăți isolate ale județului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite