Educatoarele dintr-o grădiniţă din Buzău se solidarizează cu grevista foamei din Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educatoarea Ecaterina Parască poartă banderolă albă
Educatoarea Ecaterina Parască poartă banderolă albă

Cele 25 de educatoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Boboceii", din Micro III, poartă banderole albe pe braţ, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel din Caracal, aflată de două luni în greva foamei.

„Purtăm banderolele în semn de solidaritate cu acea doamnă profesoară care îşi sacrifică sănătatea pentru o cauză care este a întregului învăţământului românesc, nu doar pentru drepturile domniei sale. Ne supără în primul rând diminuarea salariilor. Venitul meu, cu o vechime de peste 35 de ani este acum doar de 1400 lei în condiţiile în care am gradaţie de merit. O absolventă sau o tânără educatoare are un salariu de cel mult 600 de lei", declară educatoarea Ecaterina Parască, liderul de sindicat din Grădiniţa „Boboceii".


Aceasta spune că pe educatoare le mai nemulţumesc şi prevederile noii legi a educaţiei. „Pe noi ne afectează trecerea grupei pregătitoare la clasa zero, în învăţământul primar. Sună nostim şi nu ştiu ce părinte o să îşi dea copilul la clasa zero. Grupa pregătitoare aparţinea învăţământului preşcolar iar noi ajutam aici trecerea copilului la şcoală prin joc şi exerciţii. Dacă ne-o vor lua învăţătorii, copiii vor trece un prag brusc spre şcoală", spune Ecaterina Parască.


Educatoarele de la „Boboceii" sunt singurele din judeţ care şi-au manifestat solidaritatea cu a lor colegă din Caracal. „Suntem de acord cu domna Cristina Anghel pentru că e vorba de un principiu, de statutul cadrului didactic în România. Nu putem intra toată lumea în greva foamei dar măcar putem purta banderole albe", este de părere Gina Cucu, educatoare.


La Grădiniţa „Boboceii" sunt înscrişi 422 de copii, la cele două nivele de învăţământ, taxa de 7 lei pe zi, de copil, acoperind la limită cheltuielile pentru micul dejun, masa de prânz şi gustare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite