EXCLUSIV: L-au bătut cămătarii până l-au băgat în moarte cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian de 40 de ani a fost bătut în faţa blocului de către trei indivizi, până a intrat în comă. Mai este ţinut în viaţă doar de aparate iar medicii nu îi dau prea multe şanse de supravieţuire. Vecinii spun că motivul ar fi nereturnarea unei sume de bani pe care bărbatul a luat-o cu camătă.

Şoc şi groază printre locatarii unui bloc dintr-un cartier de la periferia municipiului Buzău, după ce un vecin a fost bătut cu bestialitate de trei agresori rămaşi deocamdată necunoscuţi.

Atacul de o violenţă ieşită din comun asupra lui Ştefan Bran, de 40 de ani, care a căzut secerat sub o ploaie de lovituri chiar în faţa blocului G6 din cartierul Dorobanţi, a provocat panică printre locatari chiar la primele ore ale dimineţii de miercuri. Martorii care treceau în jurul orei 7.30 prin zonă povestesc că bărbatul a ieşit din bloc şi s-a îndreptat către maşină. La un moment dat, trei matahale care aşteptau la o scară alăturată s-au năpustit şi l-au lovit fără milă pe Ştefan Bran, până acesta a căzut jos, inconştient. Sângele îi şiroia din gură, nas şi urechi.

„L-au bătut până a căzut cu capul de asfalt. I-am văzut de la distanţă pe cei trei, care au fugit imediat printre blocuri. Au început să ţipe şi vecinii de la balcoane, când l-au văzut că era inconştient pe trotuar. M-am speriat foarte tare", a declarat tanti Maria, femeia de serviciu de la Asociaţia de Proprietari din zonă.

În moarte cerebrală, la Spitalul Universitar Bucureşti

Bărbatul a căzut într-o stare de comă profundă, din care nu a mai ieşit nici după ce a fost transportat la spital. „Pacientul a fost adus cu o comă profundă, provocată de o fractură de bază de craniu. De asemenea, are leziuni grave şi în zona abdominală. Starea sa este foarte gravă", ne-a declarat Victor                  Ioniţă, medic la Spitalul Judeţean Buzău.

Astă - noapte, bărbatul a fost transportat la Bucureşti, la secţia neurochirugie a Spitalului Universitar, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale. Medicii au descoperit că i-a fost lovit creierul mic. I-au fost atinşi centri nervoşi vitali, astfel că Ştefan Bran se află în „moarte cerebrală", fiind ţinut în viaţă doar de aparate şi cu şanse minime să-şi revină.

Oamenii din zonă spun că bărbatul este om de afaceri şi că a împrumutat o sumă de bani de la cămătari dintr-un clan buzoian pe care, însă, nu i-a mai returnat. "Erau trei ţigani mari de tot, care apoi s-au făcut nevăzuţi. Au stat, l-au aşteptat şi au sărit pe el. E clar că ştiau cu cine au treabă. Se zvoneşte că ar fi cămătari", ne-a declarat unul dintre vecini, care a preferat să îşi păstreze anonimatul, de teamă.

Poliţiştii au demarat cercetările şi urmeză să stabilească cine sunt cei trei agresori. "A avut loc o agresiune şi o echipă condusă de un procuror criminalist urmează să stabilească în ce condiţii s-a produs evenimentul dar şi identitatea agresorilor", ne-a declarat Amalia Vlădescu, agent în cadrul Biroului de Presă IPJ Buzău.

Surse din cadrul anchetatorilor susţin că agresarea lui Ştefan Bran nu are nicio o legătură cu arestarea, săptămâna trecută, a cămătarilor din clanul Severin.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite