EXCLUSIV: Nesimţirea celor din Primăria Râmnicelu nu are limite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila viceprimarului Alecu Ion, incălzită din banii statului
Vila viceprimarului Alecu Ion, incălzită din banii statului

Toţi cei din comisia de acordare a ajutorului social au încasat ajutorul de încălzire, deşi aveau venituri de peste 1000 de lei. Viceprimarul şi ceilalţi doi membri din comisie s-au trecut singuri pe liste. În plus, viceprimarul şi-a sfidat consătenii asfaltând din banii primăriei strada pe care locuieşte, dar numai până la poarta lui.

CITIŢI ŞI: Palat de viceprimar, încălzit din banii statului

Viceprimarul din comuna buzoiană Râmnicelu, Alecu Ion, este acuzat de Prefectură că a încasat ilegal ajutorul de incălzire, iarna trecută, deşi are o casă impunătoare în sat, hectare întregi de pământ arabil şi un salariu de 1.300 de lei.

Viceprimarul Ion Alecu

Viceprimarul Alecu Ion

Viceprimarul era şef al comisiei de ajutor social şi împreună cu două colege, Nicuţa Alexandru, asistent social şi Maria Busuioc, agent agricol, toţi membri ai comisiei, s-au trecut pe liste şi au încasat fiecare câte 250 de lei.
Cei trei şi-au recunoscut indirect abuzul, returnând banii după ce au fost descoperiţi.

Lăcomia viceprimarului Alecu Ion a fost dată în vileag după un control al celor de la Prefectură. "În urma unui control administrativ am descoperit că la pozitia 644 din lista pentru ajutoarele de incalzire s-a trecut şi viceprimarul Ion Alecu. Pentru această abatere am sesizat organele de cercetare penală", a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.


Localnicii din comuna Râmnicelu văd în Primărie o fortăreaţă în care aleşii îşi fac singuri legea. Nu au fost surprinşi când au aflat că vicele, cunoscut ca un om înstărit în sat, a luat bani pentru încălzire.

"Viceprimarul este al doilea om în sat printre cei cu stare. Are casă, are pământ, are salariu, are tot ce îşi doreşte, dar banii i-au făcut cu ochiul. Mă mir cum de nu îi este ruşine să mai iasă în sat, să dea ochii cu lumea", ne-a declarat Stanca Mazilu, o localnică în vârstă de aproape 80 de ani.


Ultima ispravă a viceprimarului, care a adus sătenii în culmea supărării, a fost faptul că acesta a asfaltat din banii primăriei strada pe care locuieşte. Dar nu toată, ci numai până la poarta sa vilei sale.

Viceprimarul Ion Alecu a asfaltat strada doar până în dreptul  casei sale

Viceprimarul a asfaltat strada pe care stă, din banii Primăriei, doar până în dreptul casei sale (gard alb, stânga)

Tolerat şi de noul primar

Acesta este al doilea scandal de proporţii în comună, după ce fostul primar, Neculai Jugaru, a fost înlăturat din funcţie pentru deturnare de fonduri europene. Luna trecută au avut loc alegeri, iar noul primar, Dumitru Stanciu, cu toate ştia despre isprava viceprimarului, l-a pus din nou şef peste comisia socială. "Oamenii au dat banii înapoi, i-au depus la Trezorerie şi gata. Nu cred că este aşa o mare nenorocire. Chiar eu l-am însărcinat din nou să aibă grijă de comisia socială", ne-a declarat Dumitru Stanciu, primarul comunei Râmnicelu.


"Viceprimarul este al doilea om în sat printre cei cu stare. Are casă, are pământ, are salariu, are tot ce îşi doreşte, dar banii i-au făcut cu ochiul."

Stanca Mazilu - localnică Râmnicelu

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite