După trei ani de formalităţi, proiectul refacerii centrului istoric a ajuns la etapa licitaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Cuza Vodă
Strada Cuza Vodă

Centrul istoric al oraşului Buzău şi străzile cartierului Mihai Viteazu vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare în mai puţin de o lună. Este anunţul edililor Buzăului, care au organizat marţi licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor, la care şi-au depus ofertele opt firme din ţară şi de peste hotare.

Urmează ca în scurt timp să fie desemnată firma câştigătoare a licitaţiei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de doi ani. Strada Cuza Vodă are ca termen de finalizare anul 2013, iar constructorul trebuie să respecte un proiect care vizează o reînviere a stilului secolului 19.

Mobilierul urban va fi alcătuit din felinare de epocă, băncuţe de piatră, balustrade de fier forjat şi pavele luminoase. Stratul de asfalt va fi înlocuit cu dale de granit, în culori diferite, printre care vor fi intercalate 50 de dale speciale, cu spoturi de lumină. Vor mai fi montate zece bănci de piatră, 30 de lămpi stradale, un ceas de epocă, trei bazine de apă, trei buvete şi cinci panouri cu istoricul zonei.

Realizarea proiectuui de reabilitare a străzii Cuza Vodă din Buzău s-a făcut printr-o colabotrare cu istoricii de la Muzeul Judeţean, aşa încât, odată materializat, spaţiul respectiv să arate exact ca pe vremuri. Valoarea proiectului se ridică la 250 de milioane de lei noi, bani proveniţi din fonduri europene. Proiectul a fost iniţiat în urmă cu peste trei ani, însă abia acum au fost încheiate formalităţile de finanţare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite