Autorităţile locale vor amplasa un cort în locul Pieţei Crâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele tarabe au apărut aseară
Primele tarabe au apărut aseară

Prelata, care va acoperi 300 de metri pătraţi, va avea o garanţie de 10 ani şi va costa peste 12.000 de euro. Piaţa Crâng a început să renască precum pasărea Phoenix, primele tarabe fiind aduse încă de aseară pe locul unde a funcţionat vechiul complex.

La insistenţa locatarilor din cartier dar şi a comercianţilor care aveau tarabe în complexul care a ars la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile s-au grăbit să cureţe rămăşiţele carbonizate şi pe locul viran să amplaseze noi tarabe. Comercianţii au început încă de aseară să vândă la noile tejghele amplasate pe terenul îmbibat cu funingine.

Vezi aici imagini din timpul incendiului

„Avem mare nevoie de zarzavaturi, legume, fructe şi chiar ne făceam griji că trebuie să mergem până în piaţa centrală, după ce ne-a ars piaţa. Sper să se refacă mai repede", ne-a declarat Constanţa Dragu, locatară pe strada Ciucurete.

La numai o zi după incendiu, mai mulţi muncitori de la RER Ecologic, dotaţi cu excavatoare şi camioane, au ridicat rămăşiţele carbonizate ale fostului complex comercial. Societatea Pieţe Târguri şi Oboare a adus apoi 30 de tarabe metalice. "Nu puteam să-i lăsăm pe comercianţii cu care avem contract fără obiectul muncii, mai ales în această perioadă", spune Cornel Diaconiţă, directorul societăţii.

Angajaţii RER au curăţat zona în câteva ore

Angajaţii RER au curăţat zona

Peste trei săptămâni, pe amplasamentul fostei pieţe, va apărea un cort, în interiorul căruia îşi vor continua activitatea toţi comercianţii afectaţi de incendiu. Cortul va acoperi o suprafaţă de 300 de metri pătraţi şi are o capacitate de 30 de standuri. "Am comandat deja unei firme din Bucureşti această prelată de 303 metri pătraţi, care ne va costa 40 de euro pe metrul pătrat, fără TVA. Ne gândim să ţinem acest cort tot timpul, pentru că are o garanţie de zece ani", declară Cornel Diaconiţă.

Aşa arăta piaţa înainte de incendiu

Aşa arăta Piaţa Crâng înainte de incendiu

Unul dintre viceprimari spune însă că prelata va fi o variantă provizorie. "Peste trei săptămâni va fi montat şi va funcţiona două, trei luni, până când finalizăm proiectul noii pieţe, licitaţia pentru desemnarea constructorului. Nu vom merge pe vechiul proiect, ci pe unul cu structură metalică", spune Marcel Ciolacu, viceprimarul municipiului Buzău.

Investiţia în noua construcţie ar urma să se facă din despăgubirea acordată de firma de asigurări.
Piaţa Crâng fusese modernizată cu patru ani în urmă şi inaugurată la 1 decembrie 2006. Autorităţile locale au investit atunci 400.000 lei în construcţia din lemn şi profile termopan care se întindea pe 600 de metri pătraţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite