Dramaturgul Matei Vișniec vine în week-end la Buzău. Este invitat de onoare al Festivalului de teatru „Eugen Ionescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 16 - 18 noiembrie va avea loc, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, Festivalul de Teatru Bilingv "Eugen Ionescu", ediția a IV-a. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Francofon, în asociaţie cu mai multe instituţii publice locale.

Ediția din acest an a festivalului este dedicată dramaturgului Matei Vișniec. Competiţia este adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Prestaţia artistică a micilor actori va fi evaluată de un juriu format din profesori de limba franceză, respectiv limba română, şi actori. Buzoienii pot viziona spectacole din concurs atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 12.00  - 17.00, la Sala mare a Consiliului Județean.

Organizatorii au reuşit să aducă la Buzău şi două spectacole de gală. Este vorba despre două producţii după textele dramaturgului invitat, regizate de două nume cunoscute ale scenei româneşti: „Angajare de clovn”, regia Mihai Lungeanu, sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 18.00, şi „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu, programat duminică, 18 noiembrie, de la ora 18.00.

Duminică, este programată, de la ora 17.00, la Sala mare a CJ, la o conferinţă susţinută de celebrul dramaturg şi poet Matei Vişniec, despre viața sa și cărțile publicate în România și Franța.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite