Dramă în familia surdomutei căreia i-a fost refuzată acordarea cetăţeniei române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilia Ceban şi Marian Raicu
Lilia Ceban şi Marian Raicu

Familia Liliei Ceban, basarabeanca surdomută din Gălbinaşi căreia i-a fost refuzată cetăţenia, pentru că nu putea intona imnul României, trece prin momente grele. Soţul femeii, Marian Raicu, singurul întreţinător al celor doi copii, a suferit un accident grav de tren. El se află internat la Floreasca, unde se zbate între viaţă şi moarte.

Marian Raicu, şi el surdomut, mergea prin trenuri pentru a vinde mărunţişuri, pixuri, carneţele şi brelocuri. La un moment dat, în cursul zilei de duminică, bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut din tren. A fost lovit puternic de garnitura care era în mers.

„Doamnă, soţul meu a fost călcat de tren. Ce mă fac?”, aşa suna SMS-ul pe care Lilia Ceban i l-a trimis Ionicăi Tarău, preşedinta asociaţiei „1 Iunie”, care apără interesele persoanelor hipoacuzice din judeţ.

Odată cu analizele efectuate la Spitalul Floreasca, familia lui Marian Raicu a aflat o altă veste tragică. Bărbatul  suferea de cancer la plămâni, boală care îi provoca deseori stări de rău, ameţeală şi impresia de oboseală.

Citeşte şi: Lilia Ceban: „Sunt mută, dar vor să cânt imnul!“

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite