Două licee din Buzău închise şi trei cazuri noi de A H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cazuri noi de persoane infectate cu A H1N1 la Buzău. Unei profesoare de psihopedagogie şi asistentei medicale de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu li s-a confirmat că sunt purtătoare ale virusului. Şi la Colegiul Alexandru Marghiloman a fost confirmat un caz, dar aici este vorba de unul dintre elevi. Ambele unităţi de învăţământ vor fi închise până miercuri pentru dezinfectare.

Profesoara de psihopedagogie şi asistenta medicală de la Eminescu au început să se simtă rău după ce au intrat în contact cu cele două eleve infectate cu noul virus. Au mers şi şi-au făcut analizele iar astăzi a venit confirmarea că sunt şi ele purtătoare de A H1N1.

"Astăzi am primit confirmarea şi noi. Este regretabil. Cele două se pare că au intrat în contact cu elevele bolnave şi aşa au luat virusul. S-a închis şsoala, sperăm ca evoluţia celor două să fie una favorabilă şi în scurt timp să se poată întoarce la şcoală", ne-a declarat Florina Stoian, inspector general şcolar.

Direcţia de Sănătate Publică a luat decizia de a închide liceul începând de astăzi până marţi inclusiv. Această măsură a fost luată pentru a se face dezinfecţie în toată unitatea de învăţământ.

Tot astăzi a venit confirmarea de la Institutul Cantacuzino şi în cazul unui elev de la Colegiul Alexandru Marghiloman. Şi aici s-a luat aceeaşi măsură de suspendare a cursurilor până pe data de 2 decembrie pentru a se preveni îmbolnăvirea celorlalţi elevi.

Toţi cei cărora li s-a confirmat prezenţa virusului au fost izolaţi la domiciliu şi sunt sub tratament.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite