Dora Mihaela Ungureanu, cântăreaţa care vrea să lucreze în televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 13 ani, Dora cântă într-o formaţie de muzică etno care a reuşit deja să lanseze un album cu 15 melodii. În paralel cu muzica, vrea să urmeze o carieră în televiziune.

Dora Mihaela Ungureanu locuieşte cu părinţii într-o comună din zona de deal a judeţului, Beceni, mai precis în satul Dogari. Merge la şcoală tot în comună, însă într-un sat vecin, Dimiana. A început să cânte prin casă, mai mult în joacă.

„Eu cântam de mică, acasă. Luam un spray în mână şi cântam în faţa televizorului când era muzică uşoară sau etno. Părinţii mei au văzut că am talent şi o voce foarte bună şi au zis că ar fi bine să mă dea la muzică. Cred că am moştenit talentul de la ambii părinţi fiindcă şi mama, şi tata, mi-au zis că la fel ca mine cântau când erau mici. Nu au avut acelaşi noroc şi nu au continuat să facă o carieră din muzică”, spune micuţa cântăreaţă.

La vârsta de şapte ani, înainte să meargă la şcoală, Dora a avut norocul să ajungă pe mâinile unuia dintre cei mai pricepuţi profesori de muzică, un prolific formator atât în muzica uşoară cât şi cea populară. „La şase, datorită domnului profesor Constantin Ungureanu am ajuns să cânt într-o formaţie. Mi-a spus că am o voce bună şi m-a luat la grupul Minimelos împreună cu alte două fete. La grupul Minimelos erau aproximativ 35 de copii. Venea domnul profesor cu orga, ne acompania şi ne asculta pe fiecare. Cu Minimelos am apărut la televizor, pe Favorit, şi am cântat la spectacole din parcul Crâng”, îşi aminteşte Dora.

În primul grup a stat doar doi ani după care a evoluat, intrând într-o formaţie mai restrânsă. „Din Minimlos, domnul profesor a descoperit trei fete cu voci bune care se potriveau, adică eu, Dana şi Bianca şi s-a gândit să facă o trupă pe care a botezat-o Crăiţele. Ne-a chemat la dânsul acasă, ne-a ascultat şi apoi a început să ne compună melodii etno”, spune micuţa interpretă.

Repertoriul fetelor numără deja 20 de piese, iar 15 dintre ele sunt cuprinse deja pe un prim album. Se mândresc cu concerte în toată ţara şi cu numeroase apariţii la televiziuni de folclor.  „Cel mai mult îmi doresc să ţină trupa aceasta, să scoatem al doilea album, să avem toate trei fetele succes şi să ne împăcăm ca şi până acum”, spune cântăreaţa de 13 ani.

Munceşte mult fiindcă şi-a propsu să ajungă o mare vedetă a muzicii. „Fac canto cu domnul profesor Costel Sandu, de la Şcoala de Arte de la Teatrul George Ciprian. Nu mi se pare greu. Domnul profesor ne dă prima dată să facem vocalize şi apoi ne apucăm de cântat. Dumnealui ne acompaniază cu orga iar noi cântăm pe rând”, explică Dora.

Micuţa mărturiseşte că se simte deja altfel decât ceilalţi copii, chiar şi pentru simplul fapt că are un program deosebit de încărcat, cam ca al vedetelor. „Pe timpul şcolii aveam un program foarte încărcat. Mă sculam la şapte dimineaţa. Uneori mi se întâmpla să vin la patru dimineaţa de concerte organizate departe de casă şi mă trezeam la şapte, fiindcă aveam şi teză, şi multe ore. În vacanţă e mult mai lejer însă şi acum am spectacole şi filmări la televiziuni locale”, spune Dora Ungureanu.

Dora vrea să lucreze în televiziune

Chiar dacă mai are mult timp la dispoziţie, Dora şi-a programat deja un traseu în viaţă. „Mi-am propus să dau la liceul de artă iar mai departe aş vrea să şi cânt dar mai mult mi-aş dori o carieră în televiziune. Aş vrea să fiu crainică sau reporteră, orice. M-am îndrăgostit de televiziune atunci când am fost la nişte filmări la Favorit şi mi-a plăcut cum lucrau oamenii de acolo”, mărturiseşt cântăreaţa din trupa Crăiţele.

Ce îţi place? „Îmi place dansul. Când sunt pe scenă şi cânt, îmi place să şi dansez foarte mult. Îmi mai place să fac sport iar seara, când mai am timp, mai intru pe calculator fiindcă şi asta mai este o pasiune de-a mea. Îmi mai place să ies cu prietenii”.

Ce nu îţi place? „În primul rând nu îmi plac copiii invidioşi. Mulţi copii invidioşi sunt acolo, la mine, în sat, probabil pentru că eu cânt iar ei nu au hobby-ul ăsta. Observ chestia asta pentru că uneori nu vorbesc cu mine iar când vorbesc, o fac cu indiferenţă. Mă bucur însă că profesorii sunt de treabă şi mă apreciază pentru ceea ce fac”.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce modele ai printre vedetele autohtone? „De Andreea Bălan îmi place cel mai mult. Îmi place cum cântă, cum dansează şi mai ales cum se prezintă pe scenă. Am văzut-o la un spectcol şi mi-a plăcut foarte mult. Mie stilul ei îmi dă curaj pentru că şi ea a cântat de mică, la Andre, şi a ajuns unde a ajuns. Am ambiţie şi cred că aş putea ajunge şi eu ca ea”.

Ce melodie din repertoriul tău îţi place cel mai mult? „Cel mai mult îmi place melodia „Sunt fată de la Buzău”, piesa care dă şi titlul albumului foraţiei Crăiţele. Şi linia melodică îmi place, şi mesajul cântecului pentru că ne caracterizează. Chiar simţim că suntem fete de la Buzău şi ne mândrim cu asta atunci când interpretăm melodia prin alte părţi”.

PROFIL
Născută pe data de 3 mai 1997, în municipiul Buzău
Ocupaţia - elevă la şcoala Dimiana, comuna Beceni
Familie – singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite