Doi tineri s-au drept comisari ai Gărzii Financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fraţi în vârstă de 20 respectiv 23 de ani au fost reţinuţi aseară de poliţişti după ce au încercat să înşele un patron de magazin din Merei. Ei s-au dat drept comisari ai Gărzii Financiare şi au pretins că se află în control.

Tinereţea lor i s-a părut suspectă patronului care a pus mâna pe telefon şi a sunat la Poliţie. După ce au încheiat la repezeală un proces verbal, fără să dea vreo amendă, tinerii au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi. Au fost prinşi pe raza localităţii Clondiru.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale care i-au preluat, au descoperit că folosind o legitimaţie falsă, şi procese verbale copiate de pe Internet fuseseră „în control" la alte două societăţi comerciale din localitatea Năeni unde au reuşit să încaseze sub formă de amendă aproximativ 1 000 de lei.


Plăcuţe de înmatriculare false


„La controlul corporal sumar, asupra acestora a fost găsită o legitimaţie asemănătoare cu cea a instituţiei din care spuseseră că fac parte, cu un alt nume, dar având fotografia suspectului, şi bani (1325 lei). În autoturismul celor doi au fost găsite două plăcuţe cu un alt număr de înmatriculare, de Buzău, în legătură cu care s-a stabilit că era de fapt numărul atribuit la înmatriculare autovehiculului. Tânărul de 23 de ani a declarat că plăcuţele ce erau montate pe maşină fuseseră cumpărate de la un necunoscut, în schimbul sumei de 10 lei." a declarat subcomisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.


Fotocopii şi acte normative


Poliţiştii au mai găsit în autoturism procese verbale cu antetul Ministerului Finanţelor, completate pentru două societăţi comerciale din comuna Năeni şi pentru un alt agent economic din comuna Merei, mai multe procese verbale cu acelaşi antet, necompletate, fotocopii ale legitimaţiei lucrătorilor aceleiaşi instituţii, precum şi o parte din actele normative ce reglementează activitatea instituţiei.


Propunere de arestare


Tinerii au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, cel de 23 de ani fiind cercetat şi pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
În cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite