Doi frați au vrut să dea mită chiar în sediul poliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi frați din comuna buzoiană Berca s-au ales cu dosare penale pentru că au încercat să mituiască un polițist. Acesta îi prinsese pe cei doi cu o cantitate de motorină în mașină pentru care nu aveau documente justificative.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), au prins în flagrant, la data de 20 ianuarie a.c., doi cetăţeni care au încercat să mituiască un poliţist din cadrul I.PJ. Buzău. Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus de poliţist la Direcţia Generală Anticorupţie – Buzău.

Astfel, în ziua de 19 ianuarie, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Secţia de Poliţie Rurală Buzău, l-au depistat pe un localnic din comuna Berca, județul Buzău, având în autovehiculul cu care se deplasa cantitatea de 180 litri de motorină, asupra căreia nu avea documente de provenienţă, existând suspiciunea că provine din comiterea unei infracţiuni.

Poliţiştii au luat măsura ridicării şi sigilării cantităţii de motorină, moment în care învinuitul a oferit agentului şef adjunct de poliţie care îl interceptase, suma de 500 de euro pentru a nu lua această măsură. Polițistul  i-a adus la cunoştinţă că urmează să se prezinte la sediul unităţii de poliţie în data de 20 ianuarie, orele 14.00, cu documentele justificative ale combustibilului.

Poliţistul a sesizat imediat Direcţia Generală Anticorupţie – B.J.A. Buzău, iar la data de 20 ianuarie 2012, echipa alcătuită din ofiţeri DGA, sub coordonarea procurorului şi împreună cu lucrători D.G.I.P.I. a procedat la organizarea flagrantului la sediul unităţii de poliţie, respectiv sediul Postului de poliţie comunală Tisău.

Învinuitul și fratele său au fost prinşi în flagrant în momentul în care  i-au oferit poliţistului suma de 200 de lei.

Faţă de cei doi frați a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu învinuiţii în stare de libertate.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite