Doar spitale medii, de bază şi limitate sunt în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care vor să fie trataţi în spitale foarte bune trebuie să meargă în alte judeţe. Este concluzia care se poate trage după ce Ministerul Sănătăţii a finalizat lista spitalelor clasficate.

Doar şapte din unităţile medicale din ţară au fost încadrate în categoria întâi, lista completă cuprinzând 461 de spitale. În Buzău, Spitalul Judeţean a fost încadrat în categoria a treia , Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, Spitalul din Râmnicu Sărat şi cel din Nehoiu în cea de-a patra categorie, iar Spitalul de Boli Cronice Smeeni, Spitalul Sfântul Sava, Ecomed Vintilă Vodă au fost încadrate în cea de-a cincea categorie.

Potrivit normativului în vigoare, clasa a treia este de competenţă medie, reprezentând unităţile care deservesc raza judeţului şi, prin excepţie, judeţe limitrofe. Clasa a patra este reprezentată de competenţa de bază, în care sunt incluse unităţi care deservesc unitatea administrativ-teritorială şi care se limitează la afecţiuni cu grad mic de complexitate, iar clasa a cincea este de competenţă limitată, respectiv unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite