Doar o parte infimă din suprafaţa agricolă din judeţul Buzău va fi irigată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANIF Buzău a încheiat contracte sezoniere pentru irigarea terenurilor agricole doar pentru o suprafaţă de 700 de hectare, din cele 15.000 de hectare pe care unitatea respectivă le poate iriga.

Clienţii ANIF, unitatea de administrare Buzău, sunt producători particulari şi o firmă din Amaru, care plătesc 100 de lei la mia de metri cubi de apă. Calcularea consumului se face în funcţie de suprafaţa de irigat şi de cultură, fiecare tip necesitând un anumit număr de udări.  

„La grădini sunt necesare cam opt udări pe an, fiind un consum de 800 de metri cubi la fiecare irigare, iar la plante de câmp, porumb de exemplu, patru udări, cu consum de câte 600 de metri cubi. Avem preţul cel mai mic, deoarece apa curge gravitaţional pe canal şi nu necesită pomparea ei cu echipamente electrice”, ne-a declarat Claudiu Carpen, şeful ANIF Buzău.

Potrivit acestuia, pentru celelalte terenuri încă se aşteaptă contractarea serviciilor de irigat. Va rămâne însă o categorie însemnată a celor care nu solicită serviciile de îmbunătăţiri funciare, constituită din cei care nu şi-au cultivat terenul, unii, săraci, care mizează pe ploi, şi grădinari care deţin instalaţii de pompare a apei din pânza freatică.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite