Doar doi judecători au dorit președinția Biroului Electoral Județean pentru Referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 13 magistraţi aflaţi în activitate şi care au dreptul, conform legii, să îndeplinească această sarcină, s-au prezentat la tragerea la sorţi de duminică doar doi judecători: Maria Şercăianu şi Felix Alexandru. Preşedinte al Biroului Electoral de Cicumscripţie Judeţeană nr. 10 Buzău a fost desemnat judecătorul Maria Şercăianu, de la Secţia Civilă a Tribunalului Buzău.

Judecătorul Maria Şercăianu a mai deţinut funcţia de preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană în urmă cu patru ani, la alegerile generale din anul 2008. Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în anul 1991, a funcţionat la Judecătoriile Pătârlagele, Râmnicu Sărat şi Buzău, iar de la 1 mai 2004 este judecător al Tribunalului Buzău.

Preşedintele Tribunalului, judecătorul Constantin Florescu, a precizat că i-a convocat, în cursul zilei de sâmbătă şi dimineţii de duminică, pe toţi cei 13, însă, conform prevederilor legale, magistraţii sunt liberi să refuze să facă parte din structurile organizate pentru a asigura legalitatea desfăşurării proceselor electorale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite