Divorţ încheiat cu gloanţe-n cap! Aventura cu o amantă i-a distrus familia militarului care şi-a împuşcat soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Aniţoiu suferea din cauza despărţirii de soţia sa, cel puţin aşa reiese din câteva înscrisuri găsite de poliţişti într-un carneţel personal al militarului. Rudele femeii ucise spun că ruptura între cei doi a apărut din cauza soţului, care s-ar fi întors dintr-o misiune cu o amantă, colegă de serviciu. De anul trecut se aflau în divorţ, proces amânat de două ori.

Sergentul major Ionel Aniţoiu (34 de ani), de la Batalionul de Geniu din Mărăcineni, a plecat luni noapte în timpul serviciului, motivând că merge să îşi cumpere ţigări. Însă, acesta a plecat cu maşina personală până la benzinăria unde lucra de şase ani fosta sa soţie, Maria, în vârstă de 31 de ani. Acesta a împuşcat-o pe femeie în cap, cu două focuri de armă, după care şi-a tras şi el un glonţ în cap.

CITIŢI ŞI: VIDEO Un militar buzoian şi-a împuşcat soţia în cap după care s-a sinucis

Ionel Aniţoiu s-a sinucis la câteva clipe după comiterea crimei

image

Procurori militari şi civili anchetează cazul iar un indiciu important îl reprezintă înscrisurile găsite asupra militarului. "Nu vreau să trăiesc fără tine", "Tu trebuie să fii lângă noi şi să ai grijă de copiii noştri" sau "Nu pot accepta că tu poţi fi lângă un alt bărbat", sunt doar câteva dintre rândurile scrise de militar în minijurnalul său.

Militarul criminal avea asupra sa un carneţel cu mai multe mesaje, cele mai multe adresate chiar soţiei

Militarul din Buzău care şi-a împuşcat soţia a părăsit locul de muncă fără aprobare

Acum câţiva ani îşi părăsise soţia pentru amantă

Vestea uciderii cu sânge rece a Mariei i-a şocat pe sătenii din cătunul Podul Muncii, comuna Vintilă Vodă, unde femeia locuia de aproape un an, după separarea de soţul ei. „De dimineaţă am ieşit afară pentru că vecina mea plângea în hohote. Atât a putut să îmi spună, că a împuşcat-o pe Mărioara. Nu am mai întrebat-o cine, pentru că mi-am dat repede seama că soţul ei. Era foarte gelos, chiar dacă el o înşela pe ea. Păi a venit cu o fată din străinătate, acum câţiva ani, a închiriat apartament în oraş cu ea, unde l-a luat şi pe băiat, apoi s-a împăcat iar cu Maria, pentru copii", ne-a spus Norica Şandru, vecina cu părinţii Mariei, familia Colniceanu.

Maria Aniţoiu, când avea 20 de ani

image

Poliţiştii povestesc ce au văzut în înregistrările video din momentul în care militarul din Buzău şi-a împuşcat soţia, apoi s-a sinucis

Oamenii spun că problemele în căsnicie ale soţilor Aniţoiu au apărut în 2005, după revenirea lui Ionel dintr-o misiune în Irak, când a început să-şi înşele soţia şi chiar să locuiască împreună cu amanta.

Au apărut certurile, despărţiri dese, urmate de împăcări de scurtă durată. În 2010, înainte ca Ionel să plece într-o nouă misiune în Afganistan, erau împreună şi păreau în sfârşit o familie fericită, chiar şi în ochii apropiaţilor care le ştiau problemele. Din motive neştiute de rude, cei doi s-au separat din nou în vara anului trecut şi, conform unor surse judiciare, Ionel a mers mai departe şi a cerut divorţul. După prima înfăţişare, s-a stabilit încredinţarea de probă a celor doi gemeni, băieţelul la tată, iar fata la mamă.

Gândise crima şi sinuciderea cu mult timp înainte

Familia fetei spune că bărbatul suferea în ultima perioadă din cauza despărţirii şi ajunsese să-i ceară soţiei „împăcarea", prin ameninţări. „A ameninţat-o de mai multe ori că se omoară dar că înainte dă cu maşina peste ea. Ultima oară a fost acum o lună, când a venit în vizită să îşi vadă copilul. Pe durata divorţului, s-au împăcat pentru o perioadă scurtă", ne-a spus Anton Colniceanu, tatăl Mariei.

Fratele femeii împuşcate spune că aceasta, speriată de ameninţări, avertizase superiorii militarului, cerându-le să-i interzică accesul la armament. „Sora mea a mers la unitate după câteva astfel de ameninţări să le spună superiorilor să-i ia arma, i-a fost suspendat dreptul pentru o perioadă, după care nu s-a mai întâmplat nimic", a completat Nelu Colniceanu, fratele femeii împuşcate în benzinărie de soţul ei.

Nelu Colniceanu, fratele femeii împuşcate

image

Consternare este şi în satul Dogari, din Beceni, unde au locuit Maria, soţul ei şi gemenii, apoi, după despărţire, numai Ionel. „Acum nu vă înţelegeţi cu nimeni din rudele lui, pentru că şi pentru ei este o tragedie mare. El părea un băiat normal, dar uite ce nenorocire a făcut. Cred că războaiele la care a participat l-au transformat în animal, după ce a văzut atâtea rele", ne-a spus unul dintre vecinii familiei Aniţoiu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite