Distrugerea afişelor electorale, sport de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni au primit zilele trecute mai multe sesizări din judeţ, care semnalau distrugerea materialelor de propagandă electorală. Sancţiunea pentru o astfel de contravenţie poate ajunge la amendîă în valoare de 1.000 de lei.

Vineri, , în jurul orei 15.00, la Poliţia oraş Nehoiu a fost înregistrată o plângere în care se sesiza că în noaptea de 23 mai, a fost distrus un banner electoral ce era amplasat pe raza satului Mlăjet. Imediat după primirea sesizării, poliţiştii au efectuat cercetări şi au stabilit că, în noaptea de 23 spre 24 mai a.c., în jurul orei 01.00, un tânăr de 25 de ani din satul Mlăjet a tăiat cordelinele de susţinere ale unui banner electoral, după care a tăiat şi  banner-ul şi l-a lăsat lângă un gard.
Poliţiştii au luat împotriva tânărului respectiv măsura sancţionării contravenţionale cu 600 de lei amendă.

Poliţiştii reamintesc buzoienilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei.

Bannere cu mesaj electoral, descoperite într-un portbagaj

Vineri, la ora 19.46, Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat printr-un apel la 112 cu privire la faptul că un vânzător de la un magazin de pe raza comunei Cozieni a fost agresat de mai mulţi tineri pe care nu i-a lăsat să lipească afişe electorale pe geamul magazinului.

În sesizarea primită la „112” se preciza că tinerii respectivi se deplasau cu un autoturism, astfel că maşina a fost dată imediat în consemn şi a fost oprită, pe DJ 203 L, de un echipaj din cadrul Secţiei 11 de poliţie rurală Pârscov.

La volan a fost identificat un buzoian de 21 de ani, care era însoţit de alţi patru tineri, toţi din Buzău. Poliţiştii au găsit în portbagaj şapte materiale de propagandă electorală ale unuia dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, despre care ocupanţii autoturismului au precizat că le-au găsit căzute pe carosabil.

Totodată, tinerii au declarat că au intrat în conflict cu o femeie, pe raza comunei Cozieni, dar nu doresc să depună plângere cu privire la cele întâmplate.

La rândul său, femeia respectivă, în vârstă de 53 de ani, a precizat că îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva tinerilor. În timp ce efectuau cercetări, poliţiştii au fost sesizaţi, prin „112”, cu privire la faptul că ocupanţii autoturismului oprit pe DJ 203 L au demontat, pe raza comunei Bozioru, bannere electorale ale unuia dintre candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Poliţiştii au ridicat cele şapte materiale de propagandă electorală găsite în autoturism şi continuă cercetările, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care tinerii au intrat în posesia lor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite