Disponibilizări amânate în Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii judeţeni au votat în această săptămâna menţinerea aceloraşi organigrame în cele 10 instituţii subordonate CJ. Dacă în alte instituşii buzoiene, unii dintre angajaţi se pregătsc deja să devină şomeri, cei din Consiliul Judeţean pot răsufla uşuraţi, cel puţin o perioadă.

Direcţia pentru Protecţia Copilului, Muzeul Judeţean sau Teatrul George Ciprian vor avea aceeaşi structură ca şi până acum. Aleşii locali au votat în şedinţa de Consiliu Judeţean din această lună menţinerea organigramelor în instituţiile subordonate.

Prin urmare bugetarii de aici pot răsufla uşuraţi. „Organigramele au fost aprobate aşa cum au funcţionat şi în anul 2009, şi în 2008. Nimeni nu va fi concediat din Consiliul Judeţean sau din instituţiile subordonate", a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.


Ar putea interveni schimbări


În prezent Consiliul Judeţean are în aparatul de specialitate 23 de funcţii de conducere, 198 de funcţii de execuţie şi alte 176 de funcţii publice, precum şi trei funcţii eligibile. La acest număr se adaugă şi cel al salariaţilor din cele 10 instituţii subordonate.

Toţi aceşti angajaţi pot răsufla deocamdată liniştiţi, însă pericolul concedierilor poate apărea printr-o hotărâre dată de Guvern. „Dacă se va interveni printr-un act normativ, sigur că şi noi ne vom alinia la ceea ce ni se cere printr-o lege sau printr-o hotărâre de Guvern", a mai adăugat Victor Mocanu.


Printre instituţiile care vor funcţiona cu acelaşi număr de angajaţi se numără Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala de Arte şi Meserii, Teatrul George Ciprian, Direcţia pentru Protecţia Copilului şi CITO.


Concedieri la Prefectură


Nu la fel de liniştiţi sunt însă angajaţii Prefecturii, unii dintre aceştia deja fiind în căutarea unui alt loc de muncă, după ce prefectul Paul Beganu a anunţat că 15 % din personalul Casei Albe va fi concediat pentru a se putea menţine întregi salariile celorlaţi angajaţi.

Posturi reduse prin pensionare

„Organigrama la nivelul DGASPC Buzău a fost aprobată în forma propusă. Au fost reduse 117 posturi, dar nu prin concediere, ci mai mult prin pensionare. Au fost reduse trei posturi de conducere, dar instituţia va funcţiona cu organigrama normală", ne-a declarat Melania Mayercsik, purtător de cuvânt la DGASPC Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite