VIDEO Dinamitări de stânci, pe DN 10. Ele au fost sistate pe timpul nopţii şi vor fi reluate dimineaţă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii veniţi de la Ciolpani - judeşul Ilfov nu au apucat să spargă decât cea mare dintre stâncile căzute de pe versantul muntos. Venirea întunericului i-a obligat să amâne pentru mâine restul detonărilor

Stânca aruncată în aer avea un volum de cel puţin 150 metri cubi şi s-a spart în trei bucăţi foarte mari, care la rândul lor vor trebui fărâmiţate cu explozibil. Drumarii au început să adune cu o volă pietrele mai mici, curăţând ce se putea de pe şosea.

Pirotehniştii urmau să înnopteze la subunitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) de la Mărunţişu, un sat din apropierea locului unde s-a produs avalanşa, iar dimineaţă vor relua dinamitările.

Drept urmare, circulaţia pe Drumul Naţional 10, Buzău - Braşov, va rămâne închisă în această noapte şi se speră ca măcar mâine spre seară să se poată relua traficul.
Circulaţia autovehiculelor este deviată pe ruta Poieni - Cislău - Vălenii de Munte - Braşov.
Totuşi, specialiştii de la ISU şi Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, nu exclud posibilitatea ca DN 10 să rămână închisă mai multe zile. Sub stânci s-a observat o fisură în asfalt, iar după îndepărtarea pietrelor urmează să se vadă cât de mare este această falie şi să fie testată rezistenţa terenului în zona respectivă.

Citiţi aici detalii despre avalanşa de stânci din vecinătatea barajului de la Siriu

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite