Din cauza rectificării negative a bugetului, profesorii nu vor primi tichete cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Buzăului a dat vestea rectificării bugetare negative
Primarul Buzăului a dat vestea rectificării bugetare negative

Criza economică produce pagube în bugetul municipiului Buzău. La ultima rectificare, primăria s-a văzut nevoită să taie din bugetul local pe 2009 peste 9 milioane de lei, din cauză că veniturile realizate din taxe şi impozite au fost cu mult sub valorile preconizate la întocmirea bugetului. Printre consecinţe se numără reducerea cheltuielilor de personal în toate instituţiile subordonate şi neacordarea tichetelor cadou către pro

Potrivit edilului şef al municipiului Buzău, Constantin Boscodeală, bugetul local s-a micşorat de la 308 milioane lei, la suma de 299 milioane, diferenţa de peste nouă milioane de lei reflectându-se atât în cheltuielile materiale cât şi în salariile angajaţilor. „La cheltuielile de personal avem o reducere cu 23 de miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă că depăşim cota de 15 la sută stabilită de Guvern pentru diminuarea cheltuielilor din instituţiile publice“, a precizat primarul Boşcodeală.

Instituţiile de asistenţă socială ale primăriei au un buget mai mic cu 4 milioane de lei, transportul public, cu 2 milioane de lei, iar învăţământul, cu 2 milioane de lei. Ca urmare a rectificării negative, autorităţile au anunţat déjà că sistează temporar acordarea tichetelor cadou către personalul de învăţământ. “În jur de 2800 de cadre didactice din municipiu primesc tichete cadou în valoare de 350 de lei fiecare, de şase ori pe an. Anul acesta ştim déjà că vor fi trei restanţe la tichetele pentru Ziua Învăţătorului, 1 Decembrie şi Crăciun. Primarul ne-a spus că din ianuarie sunt şanse să le recuperăm, însă deocamdată nu sunt bani”, ne-a declarat Saul Bularcă, vicepreşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău.

Conducerea Primăriei spune că în acest an nu vor primi tichete cadou nici funcţionarii Primăriei, deoarece resursele financiare existente nu permit acest lucru. Prin neacordarea acestor bonusuri se face o economie de 850 de mii de lei.

Primăria face economie la sânge

În ultima lună, toţi angajaţii Primăriei au fost nevoiţi să recurgă la economii drastice. „La cheltuielile materiale, practic nu am mai cheltuit deloc în noiembrie. Numai din consumabile am făcut o reducere de vreo 200 de milioane de lei în ultima lună. Ca să nu vă spun că telefonul meu mobil de la Primărie nu mai urcă peste 800 de mii de lei vechi pe lună la abonament. Poliţia Comunitară lucrează acum cu telefoane mobile care au abonamente din acelea în grup, cu tarife minime. Am redus totul cât am putut”, a declarat Constantin Boşcodeală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite