Destinaţie europeană, staţiunea Sărata Monteoru va fi în atenţia lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de turişti vin, anual, în renumita staţiune. FOTO: ARHIVĂ
Mii de turişti vin, anual, în renumita staţiune. FOTO: ARHIVĂ

Supranumită cândva Mica Elveţie din Subcarpaţii Buzăului, localitatea Sărata Monteoru intră în lumea bună a staţiunilor, o dată cu clasarea ei în top, la concursul “Destinaţii Europene de Excelenţă” - EDEN.

Sărata Monteoru a obţinut locul al treilea la etapa naţională a concursului European Destinations of  Excellence, acumulând 81,17 puncte.

Pe lângă distincţia primită, destinaţia va fi promovată la standul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la Târgul Internaţional de Turism Winter Holiday, Târgul de Turism al României, precum şi la un târg la nivel internaţional, la alegere dintre cele în care ministerul şi-a anunţat prezenţa.   

Temă: turismul acvatic

“Tema concursului de anul acesta a fost turismul acvatic. Au avut drept de participare stațiunile turistice de interes național şi local, a căror ofertă include ca element principal resursa de apă, repsectiv lacuri, râuri, zone de coastă şi izvoare de apă minerală”, a declarat Simona Boian, şeful Biroului de Turism al Consiliului Judeţean.

La evaluare s-a ţinut cont de diversitatea şi unicitatea resursei turistice acvatice, complexitatea şi calitatea ofertei turistice, derularea de programe turistice pentru categoriile sociale defavorizate şi existenţa centrelor de informare turistică.
Dosarul de participare al staţiunii Sărata Monteoru a fost realizat de Asociaţia Pro-Info cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, prin Biroul de Turism.
În ultimii doi ani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru a modernizat iluminatul public şi peisagistic, a amenajat spaţii verzi, coşuri de gunoi, canapele, şi a reabilitat drumul de acces.

Proiectul EDEN (European Destinations of Excellence) a fost lansat în anul 2006 de Unitatea de Turism a Directoratului General pentru Întreprinderi şi Industrie din cadrul Comisiei Europene şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii nontradiţionale, crearea de reţele între operatorii din sectorul turistic.

Cu ocazia Târgului de Turism al României 2010, ediţia de toamnă, Consiliul Judeţean Buzău – Biroul de Turism şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru susţin apariţia unui număr special, dedicat Buzăului, al Revistei TrăieşteRomâneşte. Publicaţia va fi distribuită vizitatorilor gratuit în cadrul târgului, în 3000 de exemplare, existând însă şi în variantă online pe platforma www.traiesteromaneste.ro

Revista Trăieşte Româneşte umple golul de comunicare la nivel de agenţi economici, autorităţi, instituţii şi public, oferindu-le cititorilor săi şansa reală de a redescoperi adevăratele valori ale unei Românii autentice. În definitiv, cititorul nu este un explorator, ci mai degrabă un călător, un om pentru care fiecare vacanţă trebuie să fie o experienţă unică, într-o Românie a bunului gust. 
 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite