Deşeurile Buzăului, interzise lângă aerodromul de la Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale se ceartă pe teme alegerii unei alte locaţii şi riscă să piardă fondurile europene nerambursabile oferite pentru sistemul integrat de gestionare a deşeurilor.

Locaţia aleasă iniţial pentru amplasarea unui depozit, aflată pe raza comunei Cochirleanca în apropierea aerodromului militar de la Boboc, a primit aviz negativ din partea Ministerului Apărării, iar pe de altă parte reprezentanţii autorităţilor locale, convocaţi la Bucureşti de ministrul mediului, Laszlo Borbely, nu s-au înţeles asupra unei alte soluţii.

Contre între prefect şi Consiliul Judeţean

Prefectul Paul Beganu spune proiectul sistemului integrat ar urma să intre în implementare în luna noiembrie şi nu mai este timp pentru obţinerea tuturor avizelor în cazul în care se merge tot pe ideea unui depozit în aer liber. Acesta propus varianta renunţării la depozi şi amenajarea unei staţii de sortare şi compostare tot în localitatea Cochirleanca, dar acoperită şi care astfel nu ar mai atrage păsări care să încurce zborul avioanelor.
La rândul său, preşedintele Consiliul Judeţean (CJ), Victor Mocanu, a respins propunerea prefectului şi a venit cu o alta. Este vorba de o locaţie în localitatea Gălbinaşi, alături de groapa de gunoi existentă acum acolo. Staţia de colectare ar urma să fie ridicată pe un teren aparţinând societăţii RER, cu care CJ să se asocieze şi căreia să-i cedeze 49 la sută din acţiuni în contul terenului. „A fost doar o propunere, tocmai pentru a merge într-o zonă fără probleme şi unde am fi putut primi avizele mai uşor”, a precizat preşedintele CJ, Victor Mocanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite