Denisa Vasile, artista de la Colegiul B.P. Hasdeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva de la colegiul buzoian cel mai bine cotat este la începutul carierei artistice, având valenţe atât pentru muzica populară cât şi pentru cea „uşoară".

Denisa Vasile a început să cânte în clasa a cincea, mai mult de distracţie. La scurt timp, fetiţa de atunci a fost cooptată de către profesori în corul şcolii, cu care cânta la mai multe serbări şi concursuri ce se organizau la Casa de Cultură din Râmnicu Sărat.


Profesoara de muzică a fost impresionată de vocea Denisei şi a sfătuit-o să se pregătească mai bine pentru a-şi putea clădi o carieră muzicală. „La început nu am dat importanţă, pur şi simplu cântam din plăcere. Cu adevărat serios am început să cânt din clasa a opta, când am început să particip la mai multe concursuri", ne-a mărturisit Denisa Vasile.


Premii la concursuri


În scurt timp a câştigat locul întâi la secţiunea de muzică uşoară şi locul trei la muzică populară la un concurs între şcolile buzoiene, premii care au încurajat-o să continue să cânte.


„Doamna profesoară de muzică m-a încurajat şi a insistat să mă pregătesc cu seriozitate, iar acele succese de la competiţia între şcoli au însemnat o mare satisfacţie pentru mine şi m-au convins că trebuie să merg pe acest drum", spune Denisa.


Acum frecventează cursurile de canto de la Palatul Copiilor unde se pregăteşte pentru a încânta publicul la spectacolele organizate, cu diverse ocazii, în judeţ.


„Mă simt foarte bine când celor de jur le place ceea ce facem noi. Este un sentiment frumos să vezi că placi celor care te ascultă, când vezi că munca îţi este apreciată", a spus tânăra cântăreaţă.


Îi plac Andra şi Celine Dion


Tânăra artistă buzoiancă le are ca modele pe Andra şi pe Celine Dion şi încearcă să se apropie cât mai mult de stilul lor, chiar dacă vocea îi permite să interpreteze deopotrivă melodii de muzică uşoară şi populară.


„Eu cânt muzică uşoară şi populară, de regulă piese cunoscute. Andra şi Celine Dion sunt artistele care mă reprezintă, pot cu uşurinţă să cânt piesele lor şi consider că şi eu am ceva din specificul lor", mărturiseşte eleva de la Colegiul Hasdeu.


Engleza, o altă pasiune


Pe lângă muzică, Denisa se ocupă şi de engleză. A început să îi placă în clasa a cincea şi de atunci nu a ratat concursurile şcolare la această materie.


„În timpul anilor de gimnaziu am fost la „Cangurul lingvistic" unde am obţinut locul întâi, iar acum la liceu mă pregătesc mai bine şi la anul vreau să merg la olimpiadă pentru că este un alt nivel, pentru care să mă pregătesc mult mai serios", spune Denisa Vasile.


Întrebări şi răspunsuri


Care a fost cel mai emoţionant moment pe scenă?
Când am luat acele premii la concursul între şcoli. Atunci am reuşit să îl impresionez şi pe tatăl meu, care nu mai mă văzuse până atunci pe scenă cu microfonul în mână. Mă simţeam mândră că am ajuns acolo şi că toată lumea era cu ochii pe mine şi cu atât mai mult cu cât am reuşit să câştig şi locul întâi.


Ce ai vrea să faci pe viitor?
Mă gândesc la posibilitatea de a urma Facultatea de Jurnalism. Am făcut nişte cursuri de jurnalism şi de atunci s-a înfiripat acest vis. Deocamdată trebuie să aloc mai mult timp pentru muzică dar pe viitor aş vrea să le fac pe ambele, în paralel.


Ce îi place
Îmi place foarte mult să cânt şi fac asta oriunde. Îmi place să îmi petrec timpul cu prietenele mele, să citesc, să mă uit la filme. Îmi place sinceritatea şi ca cei de lângă mine să mă iubească, să îmi dea atenţie şi vreau ca lumea să aibă încredere în mine.


Ce nu îi place
Nu îmi plac minciuna şi indiferenţa pentru că eu la rândul meu am momente când sunt foarte indiferentă şi ştiu cum e. Nu îmi place ca prietenii să mă trădeze pentru că, în ciuda faptului că sunt mică, deja am trecut prin câteva experienţe de acest gen.

Profil
Născută: 25 septembrie 1995, Râmnicu Sărat
Ocupaţie: elevă în clasa a IX-a la C.N. B.P Hasdeu
Familie: o soră mai mică

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite