Denis Gabriel Istrate vrea să ajungă Messi de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti de la Şoimii Buzău, echipă care s-a clasat recent pe locul trei într-o competiţie internaţională din Slovacia.

Fotbalul buzoian va da ţării jucători de valoare peste şase, şapte ani, atunci când generaţia de copii de acum va depăşi vârsta adolescenţei. Promit antrenorii care spun că au acum în pepiniera proprie puşti foarte talentaţi.

Unul dintre ei este Denis Istrate, jucător la Şoimii Buzău. Are numai nouă ani însă ştie fotbal ca unul de 15 ani. Este aur curat într-o echipă de fotbal şi argint viu pe terenul de sport. Aleargă mult şi driblează tot ce îi iese în cale. Îşi moşteneşte tatăl care a fost sportiv în adolescenţă, la Gloria Buzău, iar atracţia către sport i-a fost indusă şi de sora mai mare, campioană balcanică la tenis de masă.

Denis joacă fotbal încă dinainte de a ajunge pe băncile şcolii. „Eu joc fotbal de patru ani. Mai întâi jucam cu copiii, la bloc, apoi la şcoală, la Liceul cu Program Sportiv unde m-a dus tata în clasa întâi. Acum joc la Şoimii Buzău. Tata se uita mereu la meciuri de fotbal şi cu el mă uitam şi eu. Mi-a plăcut şi i-am zis că vreau la fotbal”, spune micul fotbalist.

Denis  munceşte mult pentru a deveni un mare fotbalist. „La bloc joc fotbal cu copiii în fiecare zi. Aici, la echipă, vin la antrenamente de trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi vinerea şi aici învăţ tot felul de lucruri, să driblez, să fac deposedări. Facem şi alergări, pentru rezistenţă. Când joc fotbal la bloc, sunt cel mai bun, mai bun chiar şi decât copii mai mari decât mine”, spune, satisfăcut, Denis.

Mica speranţă a fotbalului buzoian se declară fan al echipei CFR Cluj, o raritate printre prietenii săi. „Colegii mei şi şi prietenii de la bloc ţin toţi cu Steaua Bucureşti. Mie cel mai mult îmi place CFR Cluj pentru că este mereu campioană şi are jucători foarte buni. De la ei, cel mai mult îmi place de Traore, fotbalistul acela negru, fiindcă este înalt şi dă goluri multe”, spune Denis.

Denis Istrate vrea să ajungă un fotbalist mare şi şi-a propus să ajungă cândva precum idolul său, argentinianul Messi. „Aş vrea să fiu fotbalist la o echipă mare din străinătate, să câştig mulţi bani şi să mă cunoască lumea pe stradă. Vreau să joc fotbal la Barcelona care este cea mai bună echipă de club din lume. Vreau să ajung ca Messi pentru că de el îmi place cel mai mult. Mi-a plăcut cum a jucat şi la Campionatul Mondial”, spune Denis.

Viitorul Messi de Buzău a avut deja contacte cu lumea fotbalului din afara ţării. Denis a făcut parte din lotul Şoimii Buzău care s-a deplasat zilele trecute la un campionat internaţional, găzduit de Slovacia. „Am jucat cu sârbii, cehii şi ne-au bătut în semifinale cehii, pentru că au fost un pic mai buni. La echipa mică am luat locul trei iar colegii mei mai mari au luat locul unu. A fost frumos. Am făcut şi năzbâtii. Ne băteam cu băieţii mai mari fiindcă nu ne lăsau în pace”, îşi aminteşte fotbalistul de 9 ani.

Întrebări şi răspunsuri:

Mai ai timp de altceva, pe lângă fotbal? „Eu joc fotbal şi la cei mici, şi la cei mari şi trebuie să mă duc mai des la antrenamente dar tot am timp şi pentru altceva. Pe timpul şcolii, am timp şi de antrenamente, şi de învăţat şi chiar am note bune. Acum, în vacanţă, am timp să o mai ajut pe mamaia, la treabă, mai scriu temele şi mai citesc cărţi pentru la şcoală”.

Altceva în afară de fotbal ce ai vrea să faci mai departe? „Eu aş vrea dacă s-ar putea să mă fac poliţist. Vreau să trag cu armele după hoţi şi să îi arestez, ca să nu mai fie oameni răi pe străzi. Nu ştiu de ce, dar cred că îmi plac poliţiştii pentru că am văzut multe filme de acţiune”.

Ce îţi place? „Cel mai mult îmi place să joc fotbal. Îmi mai place să mă joc pe calculator şi să mă uit la filme cu împuşcături, cu bătaie şi cu Jean Claude Van Damme. Îmi mai place să citesc pentru la şcoală şi să ascult muzică, mai ales Michael Jackson. Îmi mai place să fac curăţenie prin casă, ca să o ajut pe mamaia”.

Ce nu îţi place? Cel mai mult nu îmi place matematica şi nu ştiu de ce. Nu îmi place să văd copii răi, băieţi mai mari care înjură şi care scuipă. Şi nu îmi mai plac desenele animate, chiar dacă mulţi copii de vârsta mea încă se uită la Fox Kids sau Cartoon Network” .

PROFIL
Născut pe 29 ianuarie 2001, în municipiul Buzău
Ocupaţia – elev la Liceul cu Program Sportiv Buzău
Familie – o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite