Demisiile îi lasă pe drumuri pe tinerii fără familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului resimt din plin criza prin care trece instituţia. Diminuarea drastică a personalului, în urma unui val de demisii fără precedent, a perturbat grav activitatea Direcţiei în ansamblu, dar în special cea a modulelor rezidenţiale de tip familial, locuinţe puse la dispoziţia tinerilor aflaţi în sistemul de ocrotire.

În Buzău au fost închise două din cele opt astfel de module.

Conducerea D.G.A.S.P.C susţine că majoritatea tinerilor care locuiau în acele apartamente au absolvit facultatea şi fost integraţi social, însă modulele trebuie urgent redeschise pentru a face loc altor tineri.


Plecări în masă


Redeschiderea modulelor şi revenirea pe linia de plutire a activităţii Direcţiei sunt obiective imposibil de atins în acest moment în care oamenii demisionează pe capete din cauza salariilor foarte mici.
„În urmă cu două luni înregistram câte o demisie pe săptămână. Acum am ajuns la o medie de şase demisii pe săptămână. Au plecat asistenţi medicali, infirmiere, pedagogi de recuperare, constant demisionează asistenţi maternali, dar şi din personalul auxiliar: şoferi şi paznici", ne-a declarat Claudia Roşioru, director D.G.A.S.P.C. Buzău.


Cei mai mulţi dintre ei şi-au găsit deja locuri de muncă mai bine plătite. Direcţia începe să piardă şi specialişti pentru că, recent, tot din cauza proastei salarizări, şi-au înaintat demisiile şi câţiva asistenţi sociali şi un psiholog. De la începutul anului au demisionat ori s-au pensionat din Direcţia de Asistenţă Socială peste o sută de persoane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite