Delapidare uriaşă la un en-gros de produse electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delapidare uriaşă la un en-gros de produse electrocasnice
Delapidare uriaşă la un en-gros de produse electrocasnice

Doi buzoieni sunt cercetaţi penal pentru delapidare, aceştia fiind suspectaţi că au prejudiciat un distribuitor local de produse electronice şi electrocasnice cu 150 de mii de lei. Unul este delegatul societăţii care cumpăra marfa, iar complicele său era gestionarul firmei distribuitoare. Ei au încărcat în TIR-uri marfă mai multă şi mai scumpă decât cea facturată şi plătită.

Cercetările efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor au scos la iveală un minus de peste 150.000 de lei în gestiunea unui bărbat de 35 de ani, suspectat că „a acţionat” în complicitate cu un buzoian de 26 de ani. 

În ziua de 2 decembrie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore împotriva unui bărbat în vârstă de 35 de ani şi a unui tânăr în vârstă de 26 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare în formă continuată, respectiv pentru complicitate la comiterea acestei infracţiuni.

În dimineaţa zilei de 28 noiembrie, juriştii unui grup de firme au sesizat telefonic Poliţia cu privire la faptul că pe 11 şi 19 noiembrie, tânărul de 26 de ani, delegat al unei societăţi comerciale din Buzău, a încărcat într-un autotren mai multe produse electrocasnice, în plus faţă de produsele comandate, facturate şi achitate, fiind ajutat în acest scop de unul dintre gestionarii firmei reclamante, un bărbat în vârstă de 35 de ani.

Cercetările au fost demarate imediat de o echipă din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, din primele verificări rezultând că, în urma unei înţelegeri prealabile între delegatul acestei firme şi gestionarul de 35 de ani, acesta din urmă a dispus încărcarea de către manipulanţi a unei cantităţi de marfă mult mai mari decât cea prevăzută în comenzi, după care a procedat la sigilarea semiremorcii, contrar procedurii interne, pentru ca încărcătura să nu poată fi depistată la controlul efectuat de către pază.

În urma inventarului efectuat asupra gestiunii la data de 28.11.2009, a fost descoperită lipsa în gestiune a 232 aparate electrocasnice, bunuri în valoare de 151.029  de lei.

Totodată, s-a descoperit că 5 alte aparate, inferioare ca preţ, ce trebuiau livrate conform comenzii către societatea reprezentată de tânăr, au fost descoperite ca plusuri în inventar, tânărul „preferând” să completeze spaţiul autotrenului cu bunuri mai valoroase.
Societatea comercială păgubită a formulat plângere penală împotriva gestionarului şi a tânărului de 26 de ani pentru delapidare, respectiv complicitate la delapidare.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite