Buzău: De miercuri, biletul de autobuz este mai scump cu 50 la sută!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 septembrie, preţul unei călătorii cu autobuzele societăţii locale de transport public în comun va fi de 1,5 lei. Scumpirea combustibilului este argumentul pe care reprezentanţii Trans-Bus SA Buzău l-au invocat atunci când au solicitat majorarea tarifelor pentru călători.

Consilierii locali tocmai au aprobat o hotărâre privind majorarea tarifelor la transportul public asigurat de firma Trans-Bus SA, al cărei acţionar majoritar este municipalitatea buzoiană. Solicitarea a venit de la experţii societăţii de transport.

Societatea Comercială Trans - Bus S.A. Buzău a solicitat Consiliului Local al Municipiului Buzău modificarea tarifelor de călătorie pentru serviciul de transport public local de persoane efectuat cu autobuzele societăţii. “Solicitarea este motivată de evoluţia defavorabilă a indicatorilor economico-financiari ai societăţii în anii 2007, 2008, 2009 şi semestrul I, 2010, datorate în principal creşterii preţului la carburanţi şi utilităţi, respectiv energie electrică, termică, gaze, apă, canal, etc”, se arată în expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre.

Conducerea Trans-Bus spune că preţul vechi al unei călătorii este mult prea mic, comparativ cu scumpirile carburantilor, de exemplu.

"Dacă în urmă cu câteva luni plăteam 45.000 de lei pe tona de motorină, acum am ajuns să plătim 70.000 de lei", ne-a declarat Ştefan Jercan, directorul Trans-Bus Buzău. Preţul unui bilet va creşte de la 1 leu, la 1,5 lei, pentru o călătorie iar abonamentul lunar pe un traseu va costa 35 de lei şi 18 lei, pe jumătate de lună.

Un abonament pe toate traseele va costa 70 de lei pentru o lună întreagă şi 40 de lei, pentru jumătate de lună. “Bineînţeles că nu-mi convine, dar ce pot eu să fac?! Cel mult să-mi cumpăr maşină”, ne-a spus Mihai Cotea, 34 de ani.

Există însă şi o veste bună. “Pensionarii vor beneficia în continuare de gratuitate în baza cuponului de pensie, prin subvenţii acordate de primărie”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Lista noilor tarife, în vigoare

Persoanele cu handicap grav, însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora, nevăzătorii, veteranii de război, persoanele strămutate, deţinuţii politici, urmaşii celor decedaţi, răniţii şi revoluţionarii vor plăti 35 de lei pentru un abonament lunar pe un traseu. Tot 35 de lei vor plăti şi văduvele de război şi pensionarii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite