De Ziua Mondială Anti SIDA, buzoienii vor primi pliante şi prezervative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii de la Crucea Roşie vor să-i sensibilizeze pe tineri
Voluntarii de la Crucea Roşie vor să-i sensibilizeze pe tineri

Voluntarii Crucii Roşii, împreună cu membrii Asociaţiei Pro Sănătatea 2000 din Buzău, se vor afla pe 2 decembrie, pe străzile din centrul municipiului Buzău, pentru a derula o campanie de sensibilizare a opiniei publice.

“Ziua de 1 Decembrie ocupă un loc deosebit de important pentru voluntarii de la Asociaţia Pro Sănătatea 2000 din Buzău. Este un nou prilej de a acţiona împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie pentru stoparea SIDA, învaţându-i pe tinerii buzoieni căile de transmitere a infecţiei cu HIV şi modalităţile de protejare”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Dumitru Onţescu director executiv  în cadrul asociaţiei Pro Sănătatea 2000.


 Pe 2 decembrie, oraşul va fi invadat de simboluri ale campaniei Anti SIDA. “Le vom înmâna tinerilor care vor trece în cursul zilei de 2 decembrie prin centrul municipiului Buzău prezervative, materiale informative şi fundiţe rosii, simbol al solidarităţii faţă de cei infectaţi sau afectaţi de HIV - SIDA. Acest eveniment are loc cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Anti SIDA, celebrată în întreaga lume la data de 1 decembrie”, ne-a declarat Floarea Bârzu, director Crucea Roşie Buzău.


În judeţul Buzău trăiesc mai mult de 100 de persoane infectate cu HIV, în evidenţa secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău fiind înregistraţi în acest moment 78 de pacienţi.


“Pro Sănătatea 2000” este o organizaţie negurvernamentală, care-i reprezintă pe cei infectaţi cu HIV-SIDA. Numărul beneficiarilor asociaţiei este de 65 de persoane, majoritatea părinţi de copii infectaţi cu HIV, iar numărul beneficiarilor direcţi este de 55 persoane seropizitive cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, în marea lor majoritate adolescenţi.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite